Potřebuji vyplnit daňové formuláře Přiznání k dani z příjmu, jelikož čas deadlinu se blíží. Dělám to prvně a nevím jak úplně na to. Nevím, jestli si mám objednat nějakou účetní, která zpracuje nebo si to udělat sama. Našla jsem si i nějaké online aplikace:
Nevím, jestli to je ale všechno tak jednoduché, jak se tváří. Možná
jo. Nevím. Já jak vidím ten růžový formulář tak se v tom moc
nechytám… Máte s tím někdo zkušenosti? Jak to děláte vy? Využíváte
něco takového, nebo si to necháte zpracovat? Máte nějaký tip?
Díky!
P.s. mám datovku, takže bych to ráda podala přes internet.
Zajímavá 0 před 2817 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Mám na to účetní
Já jsem zaměstnanec, takže se o to nemusím starat. Ale párkrát jsem si to zkusil. Doporučuju doběhnout si pro papír někam na FU, tam je to i s vysvětlivkama. Takže pak svůj „elektronický“ postup můžeš ověřovat proti informacím na tom papíře. Alespoň když to budeš dělat poprvé.
0 Nominace Nahlásit |
Dělám si to sama (sám)
EPO pro laika ne !
Využij nějaký interaktivní formulář. Je jich netu více.
Zde je pro absolutní laiky.
https://www.onlinepriznani.cz/main/index.php?new_sess_name=&PHPSESSID=a380sj9tqhac4eg1b89ofhugl5&opstep=1
Upravil/a: mosoj
0
před 2817 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Pak musíš přes to EPO !!! Nicméně tam je to vyplňování trošku jiné než do originálního formuláře. Nicméně to skus. Jde to také krok za krokem a na závěr je automatická kontrola formuláře, kde jsou vypsané případné chyby s vysvětlením. Klepnutím na chybu tě to vrátí na to místo ve formuláři kde se ta chyba vyskytuje, k opravě. Chybně vyplněný formulář tě to nedovolí odeslat, nicméně případné chyby v účetnictví ti to nenajde ani neopraví.
Pokud máš datovou stránku, musíš podat elektronicky EPO!! Jinou formou ti to na berňáku nevezmou.