Dobrý den, všude vidím samé reklamy na domy na klíč. Je to lákavé. Přemýšlím o tom, ale předem bych se chtěla zeptat, zda s tím máte někdo zkušenosti. Je stavba domu kvalitní? Jaké máte zkušenosti a doporučili byste jej? Od jaké firmy? Předem děkuji za odpovědi ☺
Zajímavá 0 před 2233 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Nikdy bych si nemechal stavět dům k bydlení od jedné stavební firmy. Tam se v rámci jedné party ztratí veškeré závady ohledně technologických postupů. Tam se to zamlčí. Kdežto když si necháte vybetonovat základy a vyzdít hrubou stavbu a podružné práce – elektro, voda, okna, izolace, budou dělat jiné firmy, je pravděpodobné že upozorní na nedostatky a budou si Vám stěžovat. A ten bič potřebují všechny malé levné stav firmy, které v názvech končí s.r.o. Pokud netoužíte po zřícené podlaze, zvolte zavedenou velkou firmu. Ti mají technologické zázemí, stroje a netahají kýble s betonem na provázku. Tak namátkou Komfort, Stavoprojekta, prostě které jsou na trhu přes 20 let a víc, jsou prověřené a kvalitní.
0 Nominace Nahlásit |
Záleží na firmě. Musíš se hodně ptát. Nejlépe v okolí?
orestez, když práce dělají různí dodavatelé, je to o tom, že to či ono
nejde, protože to je udělané špatně, popř. jinak, než potřebuje
následná práce.
Vše se tím hodně prodlužuje a i prodražuje?
Hodně důležitý je stavební dozor. Ne od dodavatelské firmy.
0 Nominace Nahlásit |
Dovolím si tvrdiť, aj keď nepovažujem ani jedno remeslo za podružné,
že v určitom zmysle má orestez pravdu.
Ale na druhej strane, ak všetko robí jedna firma (na kľúč) je lepšia
koordinácia prác a jednoduchšie „účtovanie“
Upravil/a: led
0
před 2233 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Je to hodně o firmě, která vám to dělá. Dneska se takové to 100% na klíč už moc nepraktikuje. Většinou je to část na klíč, část svépomocí nebo s vlastním subdodavatelem. Záleží na konkrétních podmínkách, co si budeme povídat. Jako pokud vás zajímají konkrétní firmy, mrkněte třeba na Dřevostavby na klíč Olomouc. S nimi mám velmi dobrou zkušenost. :)
0
před 243 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Ano, já mám čerstvou zkušenost. Nechal jsem si postavit dům na klíč od stavební firmy https://nastavebni.cz/ , takže jsem nemusel máknout ani prstem a už mám svůj dům. Teď už mě čekají jenom terénní úpravy, ale to až časem. Kdybych měl někoho k ruce, tak bych se nebál dům postavit sám, ale to bohužel nemám a v jednom člověku se to nedá zvládnout, nebo možná dá, ale dům bych měl až tak na důchod 😁 .
0
před 146 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
orestez,
respektuji Váš názor, ale tazatel se ptá na stavbu na klíč. To co
popisujete není stavba na klíč.
orestez > pokud považuješ elektro, vodu a izolace za podružné práce, tak se raději k problematice stavby nevyjadřuj. Víš o tom kulový!