Dobrý den,
rád bych se zeptal, jestli mohou aplikace čerpat datový tarif bez mého
svolení? Jde o to, že dle operátora jsem vyčerpal 7G dát, ale aplikace,
kterou mám na kontrolu datového připojení hlásí, že mám vyčerpáno
1,5G. Datový tarif využívám pouze k chatování a návštěvách Facebooku
a Instagramu, občas i k návštěvách Google maps. Máte s tím někdo
zkušenosti? Jaký je ideální datový tarif, když využívám pouze výše
uvedené funkce? Momentálně mám 10G. Mám android 6.0.1, mobil Xiaomi.
Předem děkuji za odpověď
Zajímavá 0 před 2815 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Neuvádíš co máš za systém, ale pokud máš android, tak aplikace myslím můžou defaultně na internet, ale dá se jim to v nastavení zakázat. A také je alespoň na 6.0+ v nastavení přímo vidět kolik dat si použil, takže na to nepotřebuješ žádnou aplikaci…
Jíří Bohumil:
Já mám právě Android 6…Dá se to zakázat pro jednotlivé aplikace, ale je pravda, že se to také mírně liší od toho co mi pak řiká O2.
Upravil/a: Quimby
0 Nominace Nahlásit |
V Androidu je možno (většinou) přístup na data zakázat. Pak je není možno čerpat. A rovněž v něm máš přímo kontrolu čerpání dat (myslím si že rovněž u většiny). Ale také tě upozornují, že nemusí stav úplně souhlasit s údaji operátora. Takto to mám tedy já u A 4.4.4 KitKat. Odpoledne zkusím kouknout na A 6.1 u vnučky, zda to tak ještě funguje. Ale jak píše Quimby, tak asi ano.
0 Nominace Nahlásit |
Data se čerpají při aktualizaci aplikací, které jsou téměř pořád! Dá se to zakázat,. ale jenom částečně. U některých aplikací to nejde.
0
před 2815 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Když v Androidu zakážu čerpat data, tak je ani žádná aplikace, při své aktualizaci, nečerpá. Aktualizace aplikací se mi spustí, až mám dostupnou síť WiFi a toto mám připojené.
Bedy | 1528 | |
Michal Kole | 1199 | |
led | 1156 | |
Hlada | 1131 | |
mosoj | 1124 | |
gecco | 904 | |
www | 828 | |
badisko | 817 | |
cochee | 814 | |
Dochy | 725 |
Software |
Hardware |