Kdybyste vedli ČD na co byste se zaměřili. Zajímá mě názor běžných cestujících, kteří využívají služeb ČD. Moc děkuji za odpovědi.
Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? klumprt, Michala11 před 1944 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Na ČD mně netrápí vůbec nic. Nikdy bych ČD nevedl.. V posledních letech se jim povedlo opravit u nás koleje a nádraží.
0 Nominace Nahlásit |
Tak zpoždění do 10 minut je stále naprosto běžnou věcí. To se ale
dá vždycky svést na někoho jiného.
Co mi vadí je, že v některých vozech se pořád cítím jako ve chlívě.
Jistěže za to můžou především někteří spolucestující, nicméně
trochu větší důraz na čistotu, častější a důkladnější úklid,
pravidelná výměna potahů sedaček, důkladné čištění oken zanešených
jakousi rezatou špínou, by snad bylo možno požadovat.
Dále někteří průvodčí, zejména na regionálních spojích, svým
vzhledem a upraveností nepřispívají dobrmu dojmu z Českých drah.
Na druhé straně velmi pozitivně hodnotím možnost koupit si jízdenku
přes internet nebo mobilní aplikaci (např. cestou na nádraží) a následně
ve vlaku předkládat pouze IN kartu. Tady jsou ČD skutečně ve
21. století.
Dále v některých expresních spojích jsem se cítil velmi dobře, navzdory
tomu, co jsem psal na začátku. Např. Západočeský expres můžu
doporučit.
0 Nominace Nahlásit |
Vadí mi jejich chvástání o bezbariérové dopravě. Jako vozíčkář je téměř nemožné stále jezdit vlakem. Informovat ČD tři dny dopředu, že pojedu a pak když přijdu na nádraží mávají na mě papírem, že moje cesta byla zamítnuta. O čemž mi nikdo za ty tři dny nedá vědět…
0
před 1944 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
vadí vlastně jen cena jízdenky – není výhodná pokud se nesnažíte prodrat slevovým systémem vázaným na jejich kartu který předpokládá „že rozhodně nechcete slevu zadarmo“. Ceny jsou každopádně i se slevami nastaveny tak, že se s už jen tříčlennou rodinou vlakem jezdit nevyplatí a vyjde tak na prakticky na stejno vzít to autem a užívat si komfortu zavazadlového prostoru a možnosti dopravit se odkudkoliv kamkoliv bez přestupování.
Něco jiného jsou hlavní tahy kde působí a jezdí i konkurence, tam se české dráhy snaží mnohem víc, zaujmout kvalitou i cenou. Na těchto tazích mají ČD/RegioJet/LEO ještě smysl, jinak spíš ne.
Upravil/a: anonym
0
před 1943 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
vadí vlastně jen cena jízdenky. Ta je nastavena tak, že se s tříčlennou rodinou vlakem jezdit nevyplatí a vyjde tak na prakticky na stejno vzít to autem a užívat si komfortu zavazadlového prostoru a možnosti dopravit se odkudkoliv kamkoliv bez přestupování.