Mám možnost převzít malou hospodu na sídlišti, v blízkosti centra stotisícového města, která ze dne na den skončila. Částečnou klientelou bych měl zatím zajištěnou. Hospoda se nijak nepropagovala, majitel to měl jen jako bokovku k důchodu. Kapacita hospody je 30 – 40 lidí, dle uspořádání stolů. Nájem by byl něco kolem 5000 Kč, což se mi zdá celkem přijatelné. V zařízení bych chtěl připravovat jednoduché teplé i studené pokrmy. Moje otázka zní, jestli je lepší nechat prostor jako hospodu, nebo z toho udělat klub. Údajně klub má nějaké úlevy na daních? Popřípadě kde by mi byl někdo schopný odpovědět? Díky moc.
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? mojitek před 3174 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Myslím, že běžný komerční klub nemá žádné výhody, co se týká základních daní. Výhodou může být to, že klub si může určovat, kdo další se stane členem klubu, a pokud to neni restaurace, ale klub, lze ho vést i nadále jako kuřácký.
Upravil/a: quentos
0
před 3174 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
tak za 5 tis /měs je to fakt zadara. Na přípravu jídel musí být prostor připraven a zkolaudován(pokud ještě nebyl…).O úlevě na daních nevím,možný to je,ale klub má výhodu v tom,že ti tam nebude chodit kdejakej otrapa,feťák ,prostě někdo „nepřizpůsobivej“ apod. Ty ho tam prostě nepustíš s tím,že není členem klubu.Tak držím palce
0
před 3174 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvek