Pochybuji, někde v podmínkách, které sis asi ani nečetl bude napsané,
že se z hygienických důvodů nevyměnuje. To samé platí v normálních
obchodech.
Každopádně správnou odpověd najdeš v těch podmínkách.
0 Nominace Nahlásit |
„Zajímavostí je, že zákon při nákupu na internetu nezakazuje vracení
spodního prádla nebo věcí osobní hygieny.“
Text připravil: MUDr. Zbyněk Mlčoch
Revize textu: Mgr. E. Stránská – bezplatná právní poradna online
V kamenných obchodech spodní prádlo nelze vyměnit.
Některé e-shopy mají ve svých podmínkách : Při výměně plavek,
spodního prádla a kosmetiky musí být obal nepoškozen (zapečetěn).
0
před 3643 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Pokud bude zboží v originálním a neporušeném obalu, tak ano. Lze odstoupit od kupní smlouvy během 14 dní od data převzetí zboží (zásilky) nebo požádat o výměnu zboží.
Pokud bylo zboží vybaleno z originálního obalu, nic a nikdo prodejce nedonutí, aby zboží vyměnil nebo přijmu odstoupení od kupní smlouvy. Bavíme se samozřejmě o spodkách. Tílko či podprsenka sem nepatří a určitě je lze vrátit během 14 dní nebo žádat o výměnu a obchodník by na toto měl přistoupit.
Pokud si nejste jist, zkuste kontaktovat linku Sdružení obrany spotřebitelů: www.dtest.cz
ad marci1: Ten článek psal doktor všeobecného lékařství, ne nikdo ze spotřebitelského centra, ČOI nebo člověk, který by byl v oboru kovaný. Navíc je to článek z roku 2010, ale od 1.1.2014 platí nový Občanský zákoník, který některá ustanovení změnil.
0
před 3642 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Já bych se obrátila přímo na kontretni obchod. Protože každý E-shop má nějaké své obchodní podmínky a určitě tam má téhle přímo uvedené. Já třeba kupuji prádlo tady https://miorio.cz a už jsem s nimi řešila nějaké záležitosti (ale nejednalo se o vrácení zboží). Každopádně mi v pohodě vyhověli. Určitě je prostě lepší se domluvit s tím kterým obchodem.
0
před 1812 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Zkus si pročíst informace na webu, třeba jako zde https://www.intimidea.cz/reklamacni-rad/
0
před 1438 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvek