Poslal jsem fakturu firmě která nedodržela slpstnost .Úrok jsem si spočítal podle RETRA ČNB a odeslal dlužníkovy poněvač se jedná o a.s. a já jsem jen živnostník tak jí vůbec neberou v potaz a přestaly platit i normální faktury.Dá se proti tomu bránit?
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? panenka před 5034 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Faktura o úroku z prodlení sama o sobě je vám dost k ničemu, pokud dlužník neplatí. Pokuste se spíše vymáhat nezaplacené faktury. Pokud máte smlouvu o dílo, případně schválenou objednávku, obraťte se na právníka se žádostí o vymáhání. Na penále či pokuty z prodlení dojde až posléze. Minimálně, ať vám napíše nějaký bububu dopis za litr. Buď vám firma zaplatí nebo zbývá právní jednání a soud.
0 Nominace Nahlásit |
Otázka nemá žádné další odpovědi.
Oni platily s dluhu 360.000,– posílaly každých 14 dní 20.000,– dosti málo na platy VZP OSSZ a DPH. no a hlavně na materiál na další práci že.
No tím spíš je potřeba jim pohrozit. Ale úroky z prodlení můžete požadovat kdykoliv, ty vám totiž nikdy neutečou. Ale celkem chápu, že jste se zřejmě dostal do vleku s nějakým velkým odběratelem, který to staví tak, že pokud pro něj pracovat nebudete, nic vám už z dluhu nezaplatí a tedy pro něj pracujete stále a nemáte z toho nic. Opravdu doporučuji právníka, většinou firmy nechtějí mít zbytečné potíže.