Avatar uživatele
Elaela

Musí se sojové boby vařit, případně proč?

V návodu na sojové boby se píše že se mají napřed namočit na X hodin, a poté vařit X hodin. Musí se ale vařit, nebo je lze konzumovat už po máčení? Pokud se vařit musí, tak proč?

Upravil/a: annas

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? marci1 před 3130 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Šidlo

surová sója je nestráviteľná, surová fazuľa a tuším aj bôb jedovatý

z luštenín iba hrach sa môže jesť bezpečne surový

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Drap

Nemusíš je vůbec vařit, dokonce ani namáčet, ale myslím, že bys je nepokousala. Je to stejné jako hrách. Ten také vařit nemusíš, ale pokud je suchý, můžeš pouze polykat tvrdé kuličky.

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?anonym Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Samozřejmě se musí uvařit, aby byly měkké, to dá rozum. Namáčením nezměknou tak, aby byly vhodné ke konzumaci.

Čas vaření je potřeba dodržet přesně , protože po delším vaření sójové boby začnou opět tvrdnout.

Upravil/a: anonym

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
dr.luha

Soju nebrat, není tak zdravá, jak se říkalo…

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Elaela

… aby byly měkké, to dá rozum? No právě že jsem je jen namočil, a teď je zobu. Chutnají jako lískové oříšky a jsou měkké. Jde jen o to, jestli i soja má něco jako fazole, ty se namají jíst když nejsou vařené kvůli nějaké látce nebo co..

před 3130 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek