potřebuji si vyměnit zámek, jelikož máme v domě stejné dveře a
všechny klíče do mých dvěří pasují. lze zachovat původní klika a
vyměnit pouze vložku?
zde přidkládám odkaz k obrázku:
http://imageshack.us/photo/my-images/703/img0316px.jpg/
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 0 před 4414 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Vidím, že to asi není fabka, ale dozický. Takže komplet výměna.
Možná by šlo jenom přeskládat stavítka (+nový klíč), jde jen o míru
bezpečnosti, jestli to jsou dveře od bytu nebo od špajzu.
0 Nominace Nahlásit |
P.S. ad Sůwa – správný postřeh, žel chybné vyhodnocení, a tím i následná rada.
0 Nominace Nahlásit |
Podle pohledu na čelní stranu zámku to vypadá, že budeš muset vyměnit celé kování, protože není vidět šroub, kterým je vložka přichycena. Možná ale, že u tohoto typu je to jinak, to bys zjistil až po demontáži. Pokud znáš název zámku, najdi si proncip ve vyhledávači.
0 Nominace Nahlásit |
Není to zámek na vložku, takže se vymění celý zámek. Toto provedení
vyjde levněji než kdyby to byla vložka. Klika a kryt odvoru pro kůlíč ti
zůstanou. Při koupi pozor na levý a pravý zámek. Panty zde vidět nejsou,
ale typuji že to je levý ! zámek.
Podle mně je možná i záměna za vložkový zámek. Bylo by to ale
dražší.
0 Nominace Nahlásit |
ad Sůwa, být vždy 1. (jako Drap a hanulka), nemusí ještě znamenat, že i nejlepší. Kdepak jsou ty proklamované technické zkušenosti ze staveb, když tohle pozná i obyčejný domácí kutil?
Ty si nedáš pokoj co? Nejdřív jsi to opsal od >baghira< a teď machruješ. To těžko bude dozický zámek, když klíč pasuje do všech dveří v domě, může to být obyčejný. Tazatel snad ví, jestli tam má vložku, to snad pozná. Já se o svých znalostech veřejně nezmiňuji, jen jsem tě soukromě informovala. Jestlipak už máš hotový botník…?
On to tak moc blábol nebude, protože dozických klíčů nových je 100 druhů, starších 200 druhů a speciálních několik tisíc. Typ obyčejného klíče ( tvarového ) se dá poznat pouhým pohledem na klíčovou dírku u dozických to je mnohem složitější. Proč by někdo vybavoval všechny dveře v domě dražším dozickým zámkem na stejný klíč? To nedává smysl…
Emamamisu se ptá, jestli má vy měnit kování nebo vožku. Kování může zachovat, vložku nevymění, protože v zámku není. Řešení: Výměna zámku, případně změna pořadí stavítek na jiný klíč.