Mně klinický psycholog prohlásil za duševně zdravého (v papírech mám napsáno: bez známek psychotické dezintegrace) a přesto chodím k psychiatrovi.
DŮVODEM, PROČ CHODÍM K PSYCHIATROVI, NENÍ STABILIZACE MÉHO ZDRAVOTNÍHO STAVU, ALE CHODÍM K NĚMU POUZE PROTO, ABYCH POBÍRAL INVALIDNÍ DŮCHOD.
poznámka: Toto není trestný čin. Já pouze podporuji, abych byl ovlivněn pomluvou na moji osobu a využívám toho ve svůj prospěch.
poznámka2: Dále mám např. v papírech napsáno: středně těžké postižení páteře (v tělocviku mírně nadprůměrný), mírná mentální retardace (škola mi jde velmi dobře), hyperaktivita (se soustředěním nemám problémy).
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? e1232851@trb před 2914 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Rozhodně můžeš. Lidé berou psychiatry jako nějaký vyšší stupeň nad psychology nebo psychoterapeuty. Rozdíl mezi nimi je ale pouze ve vystudované škole. Psycholog je „filozof“, psychiatr doktor.
Sama jsem k jednomu chodila, s depresí. A znám o spoustě lidí, kteří k nim chodili s méně závažnějšími trablemi. Někdo jim umřel, měli trápení v rodině, podzimní chmury ad. Deprese je duševní nemoc, nikoliv porucha (tou je například histrónská porucha osobnosti a další).
Ostatnímu jsem příliš neporozuměla, proto se v tom raději nebudu šťourat.
0 Nominace Nahlásit |
Myslím, že může. A může to být jako druh prevence. Člověk má nějaké problémy a určitým způsobem na to reaguje, konzultace s odborníkem může pomoci , bez pomoci by mohlo dojít třeba k tragédii. Do lidské duše nikdo nevidí. A své důvody, zdravotní ani sociální tu nemusíš uvádět.
0
před 2914 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Psycholog není lékař, nemůže diagnostikovat,
tedy ani nikoho prohlásit za duševné zdravého.
To vše může jenom lékař → psychiatr.
V tvém případě se psycholog vyjádřil ke známkám
psychotické dezintegrace, což zdaleka nezahrnuje
všechny duševní poruchy nebo nemoci.
Mýlíš se i v dalším:
Důvod, proč chodíš k psychiatrovi, JE zlepšení
a/nebo stabilizace tvého zdravotního stavu.
Invalidní důchod by ti nepřiznali, kdybys byl zdráv.
[ID ti byl přiznán, nikoliv proto, že chodíš k psychiatrovi,
ale kvůli ztrátě určitého procenta pracovní schopnosti.]
0
před 2914 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
… TO, ŽE JSI ZDRAVÝ, SI MYSLÍŠ JEN TY, A DŮKAZEM JE STÁLE ONO, ŽE NAVŠTĚVUJEŠ PSYCHIATRA A DOSTÁVÁŠ ID … protože, papíry na hlavu máš ty, o čemž si tady některými svými otázkama přesvědčil … nemusíš se omlouvat, ani nevíš, kolik lidí má papíry na hlavu a jsou naprosto normální (já osobně jich znám dost) …
0
před 2914 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 3375 | |
annas | 2020 | |
marci1 | 2004 | |
Kepler | 1901 | |
mosoj | 1775 | |
da ny | 1308 | |
zjentek | 1186 | |