Omlouvám se za chybné sdělení, novelou zákona od 1.9.2015 lze i na
dohodu, ale stejně při této výšce platu není co „vzít“, jelikož
nezabavitelná částka je vyšší.
http://www.epravo.cz/top/clanky/exekucni-srazky-z-odmeny-z-dohody-o-provedeni-prace-98411.html
Upravil/a: JájsemRaibek
0 Nominace Nahlásit |
Nemůže.Ani na první,ani na druhou.To že máte exekuce je uvedeno na zápočtovém listě,anebo doložíte exekuční příkazy./Je to povinost a stejně by si to exekutor zjistil/Peníze od různých zaměstnavatelů se nesčítají.Já jsem pracoval část měsíce a část měsíce jsem byl na nemocenské a vyšlo to tak že jsem nezaplatil nic/exekuce/.Simir7.
0
před 3330 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
kolegové mají sice pravdu, ale – exekutor vždy chce své peníze dostat. A když to nepůjde srážkami z účtu, najde si jiný způsob. Třeba vybílí byt, odveze auto , atd
0
před 3330 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Nezabavitelná částka je nazývána nezabavitelnou právě proto, aby na ni soudní exekutor „nemohl sáhnout“.
Paragraf 278 zákona č. 99/1963 Sb., občanský soudní řád, ve znění pozdějších předpisů uvádí, že z měsíční mzdy povinného nesmí být sražena základní částka.
Způsob výpočtu základní částky je dán nařízením vlády č. 595/2006 Sb., o o způsobu výpočtu základní částky, která nesmí být sražena povinnému z měsíční mzdy při výkonu rozhodnutí, a o stanovení částky, nad kterou je mzda postižitelná srážkami bez omezení (nařízení o nezabavitelných částkách), ve znění pozdějších předpisů.
0
před 3330 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvek