Jestli to umí a dokáže se rychle naučit další věci, taky nevidím
problém.
Otázka je, jestli to skutečně umí, nebo si to jen myslí…
0 Nominace Nahlásit |
Teoreticky ano, pokud opravu umí. Ale při přijímacím řízení je hodnocen potenciální přínos pro firmu několika lidmi ze známých informací. A kolonka „vzdělání: základní“ zrovna u pozice, kde se předpokládá zejména duševní činnost moc optimisticky nevypadá.
0
před 2162 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Může, a není to ani tak výjimečná situace. Tvořiví programátoři někdy špatně snášejí oficiální vzdělávání.
0
před 2162 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Určitě může. Ale v životopise uvedené pouze základní vzdělání není dobrá vizitka a pravděpodobně odradí k pozvání k pracovnímu pohovoru. Lepší cestou by asi bylo nejprve začít pracovat sam na sebe na ŽL a vybudovat si nějaké jméno, získat reference. Pak pracovní nabídky přijdou samy 🙂
Upravil/a: dalie
0
před 2162 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Jako programátor napíšu, že s největší pravděpodobností ne.
Dokonce ani ne s maturitou, dobrými referencemi atd. To není jen můj názor,
ale názor lidí, kteří pracují na úřadu práce.
Nebudu tu psát knihu jak to v ČR chodí s touto pozicí.
Je to prostě nezajímá, spíš sbírají životopisy a „kradou“
technologie jinak by nemohli pořád psát mně, který umí perfektně desítky
jazyků, že neumím html :D.
Ale zase je nutné brát moje zkušenosti s rezervou, kdo by chtěl nějakého knihomola a možného elitistu, ktérý má sice schopnosti, ale nikdo mu v týmu nebude rozumět.
Také chci ještě dodat, že pokud programování baví tak to nedoporučuji jako práci. Já programoval celý den doma a pak v práci a často mi praskaly žilky v oku a jiné zdravotní problémy a ono to s věkem bude čím dál horší.
0
před 2162 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Vzdělání již není to, co bývalo. Dříve když měl někdo Ing. atd., byl pan někdo, teďka se akorát stačí naučit na pár testů, na googlu sehnat informace na bakalářku a je to hotové. Ovšem jakmile člověk dojde se ucházet o práci, musí ukázat, co umí, a to je už pak titul k ničemu. (samozřejmě ne všude)
0
před 2159 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekBedy | 1528 | |
Michal Kole | 1199 | |
led | 1156 | |
Hlada | 1131 | |
mosoj | 1124 | |
gecco | 904 | |
www | 828 | |