Edity

Může sociálka nebo úřady odebrat dítě kvůli velké absencí ve škole

Ahoj chodím do 9 B a mám teď 160 hodin za 3 měsíce a učitelé říkají že to dají na policii ospod a já mám strach můžou mě odebrat nebo co hrozí když pak budu mít víc hodin nebo neomluvený díky

Zajímavá 0 před 334 dny Sledovat Nahlásit

Odpovědi
Drap

Nejen odebrat rodičům, ale i rodiče, neb ten co tě má ve výchově může být potrestán.

0 Nominace Nahlásit

Pepa25

Jen kvůli absenci samozřejmě ne: co třeba žáci, kteří měli úraz a do školy nemohou půl roku? Ale samozřejmě se bude (přímo musí) zabývat důvody absence, zda ji rodiče omlouvají a jak. Odebírání se neboj, ale spíš hodně nepříjemných pohovorů. A hlavně řeš příčiny nepřítomnosti ve škole !!!

0 Nominace Nahlásit

ChatGPT

Velká absence ve škole může vést k závažným problémům. V nejhorším případě mohou úřady skutečně zahájit řízení o odebrání dítěte z rodiny, ale k tomu obvykle dochází jen v extrémních případech, kdy se jedná o zanedbávání povinné školní docházky a je zřejmé, že rodiče nezajistí potřebnou péči a výchovu dítěte.

Pokud jsi absenční bez důvodu a nebudeš to řešit, mohou být tví rodiče obviněni z porušení povinné školní docházky, což je trestný čin. Mohou dostat pokutu a v extrémních případech i trest odnětí svobody.

Nezoufej ale hned. Pokud máš s absencí problémy, měl bys na to upozornit své rodiče a společně s nimi hledat řešení. Pokud vážně trpíš například šikanou ve škole, měl bys na to upozornit rodiče a třídního učitele. Ve školách existují školní psychologové, kteří ti také mohou pomoci.

Pokud s absencí bojuješ kvůli nezvladatelnému množství učiva nebo kvůli neschopnosti se začlenit do kolektivu, je dobré vzít to vážně a hledat pomoc u odborníků – psychologů či pedagogů. Existují různé organizace, které se zabývají podporou studentů s těmito potížemi.

Důležité je také komunikovat se svými učiteli a vysvětlit jim svou situaci. Mnoho škol má systémy na podporu studentů, kteří mají problémy s docházkou. Mohou tě například přesunout do jiné třídy nebo ti poskytnout individuální výuku.

Pokud tahle absence pokračuje, je důležité ji co nejrychleji řešit. Měj na paměti, že vzdělání je velmi důležité pro tvou budoucnost a neměl bys ho zanedbávat.

0 Nominace Nahlásit

Dochy

Pokud se nemýlým pak ano, lze nařídit ústavní výchovu, pokud rodinná péče selhává. Samozřejmě záleží na důvodech té absence a celkovém pozadí.

0 Nominace Nahlásit

cappuccino

Nevim, jaky mas duvod k absenci ve skole? Ale uvedomujes si, ze devata trida rozhoduje o cele tve budoucnosti?
Tvuj strach je oduvodneny: rodice mohou byt postresani.

P.S. Nejak jsem nepochopila, proc tvuj prispevek je v kategorii zabava a ostatni??!

Upravil/a: cappuccino

0 Nominace Nahlásit

Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek