kminovka

Myslíte si, že být vlastencem je dědičné?

Zastavila mě nějaká ukrajinka, hledala cestu do jedné známé pražské ulice a já ji schválně poslala úplně opačným směrem. Řekla jsem to doma mamce a ona se strašně smála, že se prý chovám stejně jako její babička, která prý za protektorátu poslala nějakou ´frojlejn´ místo na Barrandov do Ruzyně.

Zajímavá 0 před 410 dny Sledovat Nahlásit

Nejlepší odpověď
Drap

Vlastenectví toto určitě neni a ani neni dědičné. Naopak hloupost se zpravidla dědí

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
da ny

Ne. To je hloupost!
Může to být jen vzor, odkoukané z výchovy (děti jsou opičky), chování blízkých lidí, okolí apod.
Vaše/tvoje babička to udělala ve II. světové válce, zřejmě z POCHOPITELNÉHO odporu k Němcům. 😉
Vy/ty jsi to udělala především z úmyslné zlomyslnosti, pro zábavu (a podobných jiných pohnutek).
I když nemám zrovna v oblibě, příslušníky některých etnik a národů, nemám touhu, dělat lidem naschvály. Mstít se za něco (za jejich politiky a představitele států).

0 Nominace Nahlásit

Ametyst

To rozhodně není. Je to druh instinktu při pocitu ohrožení. Protože je normální někam patřit a mít někde domov. Bez ohledu na kecy globalistů, kteří nám gumují národní cítění i hranice. „Národ " je od slov "náš rod“.

0 Nominace Nahlásit

paul1

Vlastenectví je kapánek něco jiného, máte to popletené. Jen dědičné to není, je to spíše otázka výchovy. Tady bych to viděl spíše něco jako nacionalismus.

Zdroj: https://cs.wi­kipedia.org/wi­ki/Vlastenectv%C3%AD

Upravil/a: paul1

0 Nominace Nahlásit

Diskuze k otázce
Pepa25

Ametyst: slovo národ má původ ve slovese narodit se.

Ametyst

Když přišla v roce 1968 vojska Varšavské smlouvy okupovat Československo, lidé běžně otáčeli směrovky, a maskovali značení obcí.

Nový příspěvek