Pokud chci pronajmout dům 5plus kk,na mam nechat energie napsané na sebe,nebo je mam přepsat na pronajemce? když tu topim drevem a platim mesicne za elektrinu a vodu,sem tam plyn 3900kc,jake vyse zalohy na inkaso natavit,kdyz nevim,jestli nebudou pronajemci topit plynem?to jsou dvě otázky,dekuji 🙂
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? johana 56, postcd před 3134 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Pronajímal jsem obojím způsobem a z této praxe se přikláním spíš k placení energií přímo nájemcem. Je to méně pracné. Už stanovení záloh je obtížné. Pronajímatel musí sám platit zálohy a vyúčtování dodavatelům a pak vyúčtovávat zálohy nájemci. V případě změny nájemce je takové vyúčtování elektřiny práce na několik hodin a ještě k tomu případné handrkování s předchozím nájemcem. Také je nutné odlišovat zálohy v peněžním deníku, protože nejsou příjmem. To odpadne, když si všechno bude vyřizovat nájemce přímo s dodavateli.
0 Nominace Nahlásit |
To budeš muset zvážit. Každý přepis, případné odpojení a znovu zapojení něco stojí.. Pokud pronajímáš celý dům, tak bych osobně stanovil nájem a k tomu všechny služby podle vyučtování a nechal energie napsané na majitele.
0 Nominace Nahlásit |
Asi bych to nechala napsané na sebe a budete mít kontrolu, že to platíte. Jim bych to pak vyúčtovala a doufala, že to zaplatí oni mně.
0 Nominace Nahlásit |
Já to vždy převedu na nájemce, ve smlouvě uvádím, že kauce může být (mimo jiné) použita na úhradu nákladů spojených s instalací odebraných měřidel.
Zálohy si nastaví odběratel, u dodavatelů mu pordí dle spotřebičů. Mají na to tabulky s obvyklou spotřebou.
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvek