V odklazu si můžete o této plodině přečíst víc
https://ovoce-a-zelenina.zdrave.cz/hrasek-chutny-zdroj-vitaminu-a-mineralu/
„Hrášek – chutný zdroj vitamínů a minerálů“
"Čerstvý hrášek je vhodný pro všechny. Doporučit jej lze hlavně sportovcům, vegetariánům, kojícím a těhotným ženám, dětem, diabetikům, lidem se srdečním onemocněním a lidem s poruchami trávení.
Hrášek je bohatý na vitamíny skupiny B (B1, B2, B3, B6), vitamín C, E, A. V jednom šálku hrášku najdete 44 % vitamínu K. Dále je v něm kyselina listová, hořčík, draslík, fosfor, vápník, železo, zinek, měď, molybden a plno bílkovin.
Hrášek je nejlepší čerstvý, ale dopřát si jej můžeme po celý rok. K dostání je hrášek v konzervách a hrášek mražený, který je o něco hodnotnější. Sterilováním totiž ztrácí hrášek až polovinu svých vitamínů."
0 Nominace Nahlásit |
Hrášek je fajn. V minulosti jsme zkoušeli udělat pučálku
z neloupaného hrachu koupeného v obchodě. Šlo to výborně, hrách
krásně naklíčil. Tak jsme ho zkusili pěstovat na zahradě a máme skvělé
výsledky, rodí bohatě a také to má jednu výhodu – semena na
pěstování jsou drahá, v sáčku je jich nemnoho. Z půlkilového balení
(musí být ale neloupaný) zasejeme 2× do roka velký záhon hrachu a ještě
zbyde na příští rok. Také je výborné použít tento hrách na zelené
hnojení.
Na konci sezony vysít a až vyroste cca 10–15 cm tak zarýt.
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvek