Nejvíce se podobají bedlám houby s názvem hnojník. Je jich několik
druhů, většina je jedlých a chutných. Jejich velkou nevýhodou je ale velmi
krátká „životnost“ plodnice – již po několika hodinách zčernají a
zbortí se.
Konzumovat je ale nedoporučuji, houby jsem neviděl. Pokud ničemu a nikomu
nevadí, nechal bych je tam, časem zmizí samy.
0 Nominace Nahlásit |
A nestačilo by je nekonzumovat? 🙂
Houba je houba, ať si roste, ne? Nebo není to náhodou žampión? Co se
mrknout do atlasu? 😉
0 Nominace Nahlásit |
Může to být některý druh žampionu.Jestli jedlý nebo ne,se takto nedá odhadovat.Asi bude nejlepší je vyrýpávat a likvidovat jakmile se objeví.Podhoubí časem zmizí.Tedy pokud jsou nejedlé.Jinak bych je jedl.
0 Nominace Nahlásit |
Kultivací pozemku. Kypření, rytí apod. Zřejmě pomůže zároveň i vápnění – přiměřené. Chemii bych nepoužíval, protože zničí i další pozitivní organismy v půdě. Chce to časm houby vařit, smažit tchýni nebo přímému nadřízenému
0
před 4741 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvek