Zdravím, dostal se mi do ruky nový PC, ze začátku jsem měl menší problémy s připojením k internetu, ale ty jsem překonal nainstalováním příslušného síťového ovladače (ethernet). Počítač mi jel bez problému dva týdny, včera ale zničehonic se internet odpojil a nesvítí už ani síťový kabel, který je zapojen z modemu do počítače. Znovu jsem nainstaloval ovladač pro síťovou kartu jako minule, nyní ale nefunguje. Kabel je však v pořádku, když ho zapojím do notebooku, tak svítí jak má, o vadném konektoru v PC také nemůže být řeč, jelikož je PC nový a při spouštění systému Windows kabel svítí, jak má, po načtení plochy už však nesvítí a nereaguje. Internet a modem jsou také v pořádku, jelikož ostatní příslušnici v rodině problémy s připojením nemají. Nevíte někdo, čím to může být? Měl jsem nainstalovaný tento ovladač http://realtek-rtl8168c-p-8111c-p-pci-e-gigabit2.drivers.informer.com/ , určitě mám správný. Předem děkuji
Zajímavá 0 před 3371 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
___
Ovšem z tvého popisu by se i kůň poblil (a ten to fyzicky neumí)…
😉
A jen rada nakonec – nepřihlašuj se běžně s právy
administrátora – mnohé problémy i ušetříš tím, že v daný moment
nebudeš mít k dané činnosti ´oprávnění´…
😉
1Kdo udělil odpovědi palec? anonym
před 3371 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
S ovladači poradit nelze, ale mělo by to být to první, co máš správně nastavené. Pro svůj operační systém najdi ovladač k Tvé síťové kartě. Přesněji to napsat neumím. Pokud je to Win8 a síťovka Realtek RTL8168c, tak ovladače by měly být součástí systému a netřeba se zabývat hledáním na webu.
0
před 3370 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Většinou to bývá poměrně prozaičtější, protože ty kabely jsou většinou různě přežvýkané a mechanicky poškozené. Na každý internetový kabel určitě patří příchytka na kabel. My jsme brali tyhle https://www.schnabl.cz/ a jsou docela fajn. Hlavně se fakt extrémně jednoduše instalují, takže jsem to zvládl i sám a to nejsem žádný domácí kutil. 😉
Bedy | 1528 | |
Michal Kole | 1199 | |
led | 1156 | |
Hlada | 1131 | |
mosoj | 1124 | |
gecco | 904 | |
www | 828 | |
badisko | 817 | |
cochee | 815 | |
Dochy | 724 |
Software |
Hardware |