Ne, seriózně vědecky to zatím nikdo nedokázal.
Zdroj: https://www.scientificamerican.com/article/is-there-any-evidence-tha/
0 Nominace Nahlásit |
těmto poplašným zprávám bez sebemenší průkaznosti a důkazu se říká hoaxy, některým lidem se vyplatí je po facebooku šířit protože to zkrátka má odezvu. Lidé si přečtou že kyslík je jedovatý a už to hned sdílí a k tomu dávají smutné a šokované smajlíky, božinku co teď budeme dýchat 🙂
Upravil/a: anonym
0 Nominace Nahlásit |
Já si naopak myslím, že jídlo, které v mikrovlnce ohřeju je zdravé,
při normálním používání, se ohřívá jen jídlo pomocí mikrovlnného
záření (2,45 GHz – tato frekvence není nijak moc vysoká a škodlivá)
ale je silná má např. 700 Wattů.
Při ohřívání jidel na sporáku v hrnci se tam můžou dostat nečistoty
z hrnce, prach, spodní strana hrnce se hodně zahřívá. V mikrovlnce se
ohřívá jen jídlo na talíři, ten se otáčí a ohřívá se jen jídlo
rovnoměrně, talíř se neohřívá.
Mimochodem je mikrovlnka původem český vynález z r. 1924 (viz odkaz níže). Podle mě je to jeden z nejužitečnějších vynálezů v kuchyni!
Zdroj: https://cs.wikipedia.org/wiki/Mikrovlnn%C3%A1_trouba
Upravil/a: Radius
0
před 2500 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Pravděpodobně se tím na „vědeckéúrovni“ nebude nikdo zabývat.
Musí se vyrábět a prodávat, je to byznys.
Kdo by výzkumy financoval?
Mléko do ní nepatří…, nic dobrého/prospěšného to lidskému zdraví
MW jistě nepřináší.
Mně žádné jídlo ohřáte v MW nikdy nechutnalo…, brzy vychladne,
nepoužívám.
Samozřejmě, že se tím docela dost lidí zabývalo, protož jde o jídlo, které musí být zdravotně neškodné. Takže se přesně ví, jaké záření může mikrovlnka vydat a byly výzkumy, jaký je efekt tohoto záření na jídlo a lidi.