Rokio

Někdy říkáte, že blábolím a považujete některé moje přesvědčení za bludy. Je toto moje chování projev schizofrenie?

Schizofrenici jsou většinou nebezpeční. Zlomek ohrožuje ostatní, ale drtivá většina jsou spíše nebezpečím pro sebe.

• Já nemám sebevražedné myšlenky a nesebepoškozuji se. Naopak se chci dožít vysokého věku a nejraději bych žil několik století. Nebezpečný sobě zdá se nejsem.
  • Nikdy jsem nebyl odsouzen za trestný čin a nepáchám ani úmyslné přestupky. Jiné lidi tím pádem neohrožuji.

Blud je ale pozitivní příznak schizofrenie a pro její diagnostikaci stačí. Blábolení je rovno pseudofilozofování, a to je projev některých těžších psychóz.

Schizofrenici jsou dále nekritičtí. Neuvědomují si, že jsou nemocní. Jà si uvědomují, že jsem psychicky nemocen, ale nepovažuji se za schizofrenika.

Patří moje osoba mezi schizofreniky? Co myslíte?

poznámka: Ve zdravotní kartě schizofrenii nemám.

Zajímavá 0 před 1598 dny Sledovat Nahlásit

Nejlepší odpověď
Malvína

S tím se poraď s odborníkem. Každopádně by bylo fajn hledat si reálné kamarády a s nimi debatovat nad mnoha tvymi otázkami. Nežít jen internetovou poradnou.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Drap

Bohužel nemohu určit. To může pouze psychiatr.

0 Nominace Nahlásit

led

Agent provokatér…
začínam mať pocit, že vašou jedinou chorobou je provokácia.

0 Nominace Nahlásit

Diskuze k otázce
jirka F

Připomínka: Rokio uvědomuješ si teď co píšeš.Víš o sobě?Protože tohle už není normální otázka.

před 1598 dny Odpovědět Nahlásit
Rokio

jirka F: Vím o sobě. Jsem dělník, amatérský prodejce moderního umění, malý investor a bloger. Teď právě sedím na gauči v obývacím pokoji v rodinném domě mého otce. Je 21. června 2020. Dnes je neděle a zítra bych chtěl jít do práce na dobrovolný přesčas. Jak ti mám dokázat, že o sobě vím, Jirko?

jirka F

to je v pořádku omlouvám se ti ale ta otázka opravdu tak vyzněla.

Rokio

jirka F: V pohodě.

před 1597 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek