Stačilo použít archiv a odpověď by byla hned.
https://www.odpovedi.cz/otazky/jakou-mate-zkusenost-s-darovanim-vajicek?podobna=1#discussion
https://www.odpovedi.cz/otazky/jak-dlouho-trva-proces-darovani-vajicek-mate-nekdo-zkusenost-popripade-vic-informaci
0 Nominace Nahlásit |
Koledníček vás pomlázkou tzv. omladí a dostane vajíčko. Nabídnout můžete z misky, nebo v malém košíčku. Máte fůru času, koledníci vyrazí ode dnes za tři týdny. (;
0 Nominace Nahlásit |
Vajíčka jsem byla darovat cca dva roky zpátky nebo možná tři a uvažuju o tom, že bych šla ještě jednou. Měla jsem z toho opravdu dobrý pocit, že jsem tím mohla pomoct jiné rodině.
0
před 928 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Já jsem byla na IVF klinice Zlín, takže ti mohu popsat to, jak to probíhalo tam :) Nejprve jsem podstoupila důkladné vyšetření, které zahrnovalo ultrazvuk a krevní testy, aby se ověřila moje zdravotní způsobilost. Poté následuje fáze ovulační stimulace, která trvá přibližně 10–14 dní. Během této doby jsem si aplikovala hormonální injekce, které podporují růst vajíček. Jakmile byla vajíčka připravena, šla jsem na odběr. Ten se provedl ambulantně a trval asi 30 minut. Po odběru vajíček jsem si odpočala a šla domů. Ale přiznám se, že jsem potřebovala několik dní na zotavení. Celý proces od začátku vyšetření po odběr vajíček trval tak 3–4 týdny :)
0
před 8 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Každá žena, která se rozhodne darovat vajíčka, musí podstoupit genetické vyšetření k vyloučení přenosu genetických onemocnění. Dále absolvuje gynekologické vyšetření, vyšetření krve na pohlavně přenosné infekce a vyšetření moči. V případě, že všechna vyšetření dopadnou negativně, je zájemkyně o darování schválena jako vhodná dárkyně a podstupuje hormonální stimulaci k podpoře růstu vajíček. Hormonální stimulaci řídí gynekolog a účinnost je kontrolována pomocí ultrazvuku. Injekční aplikace hormonů trvá asi 10 až 12 dní a dárkyně si je může podkožně aplikovat sama. V současné době se začínají pro stimulaci používat přípravky tzv. depotní, které se aplikují jednorázově, tudíž odpadá pro někoho nepříjemná každodenní injekční aplikace.
Odběr vajíček probíhá v krátkodobé celkové narkóze. Vajíčka se
odebírají pod ultrazvukovou kontrolou punkcí přes poševní stěnu. Asi za
dvě hodiny po ambulantním zákroku jde dárkyně domů. Rizika sice existují,
ale naštěstí nejsou velká. Je to zejména hyperstimulační syndrom, kdy
tělo reaguje na předchozí hormonální stimulaci, která má za cíl
nadměrnou produkci vajíček. K dalším (spíš teoretickým) rizikům
patří poranění při odběru vajíček nebo následný zánět. Dárkyně
jsou v průběhu darování i po něm pečlivě kontrolovány lékařem.
Existuje samozřejmě i riziko nechtěného otěhotnění, proto je dárkyním
doporučena v průběhu cyklu sexuální abstinence .
https://www.fnmotol.cz/car/darcovsky-program/darovani-vajicek/
Drap | 3375 | |
annas | 2020 | |
marci1 | 2004 | |
Kepler | 1901 | |
mosoj | 1775 | |
da ny | 1308 | |
zjentek | 1186 | |
hanulka11 | 1028 | |
quentos | 950 | |
elkon | 936 |
Děti a zdraví |