Co z toho plyne? Plyne z toho, že je jedno, jak se člověk snaží, protože to, jaké kdo bude mít vzdělání, záleží na tom, co nelze ovlivnit.
Jinými slovy je člověk předurčen, do jaké sociální skupiny bude patřit a neplatí, že poctivost a tvrdou snahou se i průměrně inteligentní člověk může stát lékařem, právníkem, vědcem či architektem apod.
Co si o tom myslíte?
Zajímavá 0 před 2631 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Vážně jsou na spoustě vysokejch škol SCIO testy? Mně naopak přišlo,
že většina škol si dělá testy sama. A proč je velmi důležité IQ?
Vždyť tam jsou znalostní otázky, tam ti IQ moc nepomůže.
IQ a hlavně IQ testy lze ovlivnit a proto jsou podlě mě k ničemu.
Sociální skupina se nerovná vzdělání, to že dostaneš diplom ti v řadě profesí ještě práci nezajistí. A proč by se jako nemohl stát průměrný člověk lékařem či vědcem? Možná nedostane Nobelovku a nevymyslí nic převratného, ale zrovna „tvrdá snaha“ mi přijde, že je to nejdůležitější co na (kvalitní) vejsče potřebuješ aby ses tam vůbec udržel.
3Kdo udělil odpovědi palec? anonym, Smlouvyzdarm, Rokio
před 2631 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Píle je důležitější než IQ … mnoho nadprůměrně inteligentních lidí prostě jen svůj život nějak prolenoší, profláká a ničeho významnějšího nikdy nedosáhnou. Stejně to jistě platí i obráceně, pokud cítíš v hodnotě IQ nějaký handicap prostě ho dožeň svou pílí. Pokud se budeš studiu věnovat pečlivěji a déle než spolužáci můžeš mít daleko lepší výsledky než oni bez ohledu na IQ…
2Kdo udělil odpovědi palec? Smlouvyzdarm, Rokio
před 2631 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekannas | 5913 | |
Drap | 4602 | |
led | 2997 | |
Kepler | 2836 | |
marci1 | 2238 | |
zjentek | 1643 | |
ivzez | 1445 | |