Do konce 18 století mám 2 knížky pak 8 knížek do konce 19 století pak 5 a 5 knížek ze světové a české literatury z 20 a 21 století.
Je to v pořádku? Nevím jestli mi dovolí mít 8 knížek z toho jednoho období..
Maturitní četba, zapomněl jsem dodat. U každého období psali jen kolik
min. knížek máme mít.
děkuji
Zajímavá 0 před 1536 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Nám to nevadí ai vše povolujeme. Ovšem nevíme k čemu si knihy vybíral? A jaké bylo zadání?
0 Nominace Nahlásit |
Nám to nevadí, ale záleží na tom, které autory jste si vybral.
Máte doporučených 20 knih z české a světové literatury od počátku jejiho vzniku do současnosti.
Je správné, když si přečtete knihy z každého literárního období. Můžete pak snáz charakterizovat např. romantismus, renesanční drama Shakespearova, meziválečnou literaturu, současnost.
Záleží na otázce, kterou si u maturity vytáhnete. Když znáte dílo, usnadní vám to i znalost spisovatelova života, období, které ho ovlivnilo atd., takže částečně literárněhistorický kontext.
Méně autorů je někdy více – z každého období si vybrat autory, třeba 2 jeho díla, která vám vyhovují. Pak je možné i srovnávat.
Ale dílo přečíst, pochopit je, hlavně poezii. Záleží také na tom, jak budete mít u maturity šťastnou ruku´při tažení otázky a zda svou četbu při ústní zkoušce využijete.
Upravil/a: annas
0 Nominace Nahlásit |
Otázka musí být zřejmá, aby odpovídala na Kdo, kdy, kde, co jak proč? Kdo to chce? Do jakého předmětu? Jaké je zadání? Co se stane, když to neuposlechneš? a pod. A co když ti to nedovolí? Hledej řešení a doplň si jiné knížky.
0
před 1536 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Já bych preferoval starší literaturu před tou novější. Náchapu tohle
rozdělení na pár knížek z každého období, obzvlášť, když to jedno
období je v rozmeí tisíce let a pak je tam jen moderní literatura a z obou
musíš mít stejný počet. Fakt nechápu proč si všechno nemůžu vybrat
třeba z literatury do poloviny 19. století.
Já nevím jestli si to dobře pamatuji, ale zdá se mi, že jsme to měli
rozděleno na 10 a 10 knih. Deset knih do konce 19. století a deset knih od
20. století. Ale muselo to být půl na půl – deset od našich autorů,
deset od světových. Ale už si nejsem jistý.
0
před 1536 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Asi bych to udělal tak, že bych to konzultoval přímo s učitelem. Ten vám to stejně bude nakonec schvalovat. Jako 19. století určitě nejsou nejčtenější knihy a je škoda, že si toho u maturit stále nevšimli. Na druhou stranu výkladově i čtenářsky jsou poměrně vděčné. Hodně štěstí při zkoušce! Držím palce.
0
před 237 dny
|
0 Nominace Nahlásit |