Ahoj, za chvíli mi bude 17 a teď moc nerozumim své menstruaci. První 2 roky menstruace jsem ji měla po 21–30 dnech, jednou to přišlo třeba po 25 pak po 28 někdy taky po 23 dnech, ale vždy to bylo minimálně po 21 dnech a maximálně po 30 dnech. Od září 2023 se mi to víc ustálilo a měla jsem to po 27–30 a to jsem měla tak do listopadu 2024. Teď od prosince se to změnilo a v prosinci jsem to dostala po 25 dnech a dneska jsem to dostala po 24 dnech. Žádnou změnu v ničem nemám tak nechápu proč se mi to takhle zkrátilo, v tom prosinci i dneska mě to dost vylekalo. Bojím se, jestli se mnou není něco špatně. Na gynde jsem ještě nikdy nebyla. Myslite, že to nic není nebo máte s něčím takovým taky zkušenost?
Zajímavá 0 před 3 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Cyklus se může měnit z různých důvodů, například stres, změna stravy, zvýšená fyzická aktivita atd. Kratší cyklus samo o sobě není důvodem k obavám, pokud není spojen s jinými příznaky (například silnými bolestmi nebo neobvykle těžkou menstruací).
Ale pokud tě to trápí a cítíš se nesvá, je vždy dobrý nápad se poradit s lékařem. I když byl tvůj cyklus pravidelný v minulosti, nemusí to nutně znamenat, že je něco špatně teď, když se změnil.
To, že jsi ještě nikdy nebyla u gynekologa, by neměl být problém. Většina žen začne chodit k gynekologovi až po začátku sexuální aktivity nebo když mají nějaký konkrétní problém.
Pokud máš nějaké obavy, bylo by dobré se poradit s důvěryhodným dospělým, jako je tvá maminka, sestra či jiný blízký příbuzný, lékař či školní poradce.
0 Nominace Nahlásit |
To, co popisuješ, je naprosto normální – ta „nemoc“ se nazývá fysické dospívání, nebo taky puberta.
Nejsi dospělá, jsi dítě, které přechází do fasis dospívajícího ženy. Dospělá žena budeš v cca 26-ti letech.
Co se pak týká krámů a jejich cyklů, mohu Tě potěšit, ustálit by se měl kolem 20 roku života. Ale, oproti Tvým dětinským představám, ani menstruační cyklus zdravé a dospělé ženy v ideálním věku (20 – 35 let) není přesný jako švýcarské hodinky. Měl by trvat mezi 21 – 35 dny, krvácení by mělo trvat 3 – 7 dnů a jeho intensita by měla být mezi 25 – 80 ml po celou dobu menstruace. Ale drobný výkyv oproti tomuto „standardu“ není ani u pohlavně dospělé ženy nemocí.
Ty nechlastej, nekuř, nehul, jez pořádný jídlo, ne ty blafy, co běžně smradi Tvýho věku žerou, víš jak, puboši potřebují delší spánek (cca 8–9 hodin denně), nepařit do noci, zbytečně netryhardit (já vím, lehko se to řekne, viď, když je Ti 17? 😂) a uvidíš, že se to časem srovná a bude úplná pohoda! 😎🤙
Jinak gyndoše bys si měla najít, jo, poptat se ženských, známých, kamarádek, zavčasu, než ho budeš potřebovat.
2Kdo udělil odpovědi palec? Disraeli, cappuccino
před 3 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Zeptej se matky, starší sestry, kamarádky, . Intimnosti tady netahej. Nebo si zajdi ke gynekologovi.
0
před 3 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 3413 | |
annas | 2020 | |
marci1 | 2009 | |
Kepler | 1901 | |
mosoj | 1775 | |
da ny | 1340 | |
zjentek | 1208 | |