Dobrý den, mám takový problém v rodině, rodiče koupili počítač a
řekli, že si na to mám něco vydělat. (sekáním trávy atd.) Tak jsem
řekl, jestli by mi nějakou práci nevymysleli, tak mi něco vymysleli ale já
jsem to v tu chvíli nechtěl dělat, o pár dní jsem se přihlásil, že to
udělám, a oni mi řekli něco jako:
“Žádnou práci ti nedám." já: „Proč?“ Rodiče mi řekli něco jako
„musíš uklidit cely dům.“ já: „Proč?? Vždyť jsem nic neudělal.“
nebo něco takového jsem řekl. A oni na to: „Do té práce to zapadá.“
Já na to :„To jste mi neřekli!“ Oni: „Tak to jsi v háji.“ Tak co
mám dělat a jak si na to vydělat?
Zajímavá 0 před 1810 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Tak, jak říkají rodiče. Chtěl jsi práci, ale chtěl sis vybírat. Tak to v životě nefunguje. Vše je otázkou nabídky a poptávky.
6Kdo udělil odpovědi palec? quentos, ahold, Mc Merkurion, Rokio, JáJsemKarel!, FlAsh_7
před 1810 dny
|
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?Rokio Nahlásit |
NJN, to tě jen velice mírnou formou uvádí do světa dospělých. Jednou až opustíš školy budeš MUSET začít pracovat, abys měl z čeho žít. Budeš si kupovat jídlo, platit nájem, hypotéku , leasing atd., což obnáší mít placené zaměstnání či jiný zdroj příjmů.
A tak budeš škemrat o dobře placené místo (abys nedřel jako vůl za pár korun), budeš se vnucovat případným zaměstnavatelům, zkrátka NIKDO ti práci hledat nebude a když ji nebudeš mít (a potažmo tedy i peníze), tak chcípni hlady na ulici, no. :D
Rodiče ti dali možnost si vydělat (nemuseli!), tys ji odmítl, tak na co si stěžuješ? Najdi si práci SÁM (tak jako všichni) a nekňourej. Představ si, že ti zaměstnavatel dá nějakou práci a tobě se „nebude chtít ji dělat“. To by byl tvůj poslední den v dotyčném zaměstnání. :D :D :D
Už umíš mluvit i psát – tak si zvykej, bo život se s tebou jako rodiče mazlit v žádném případě NEBUDE, naopak poznáš, že s tebou bude chtít naprostá většina lidí vyběhnout, klást ti nástrahy, dělat podrazy a vůbec tě zneužít – pokud nebudeš dostatečně schopný. Najít si práci v dnešní době je SNADNÉ, jestli nezvládáš ani to, tak upřímně radím – zajdi k veterináři na „uspávací injekci“. ;) :D :D
0 Nominace Nahlásit |
Ty asi nevíš, co vlastně chceš.
Chtěl jsi, aby ti vyřešilili a zadali práci a tu jsi pak odmítl.
Máš možnost buď udělat to, co ti rodiče nabídli nebo si něco najdi
sám.
Nevím, co řešíš.
0
před 1809 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Platívalo heslo: “Bez práce nejsou koláče.“, ani „doláče“. Některým dětem padají (od rodičů) „pečení holubi rovnou do hu *y“, berou vše jako samozřejmost, jen se vezou.
Každý člen dpmácnosti se má podle svých možností a schopností
podílet na práci a chodu domácnosti, bez nároku či očekávání
odměny!
Ty jsi zřejmě slušný lenoch.
Ano, ,„nic jsi neudělal“, opakovaně ses vyhnul práci a šanci, kterou jsi
měl. Jen se vezeš a pravděpodobně máš ještě pocit křivdy.
K PC bych tě možná pustila jen na nezbytně nutnou dobu pro školní přípravu… A to si také můžeš hledat třeba v knihovně a napsat v ruce.
0
před 1809 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1712 | |
marci1 | 1092 | |
annas | 763 | |
quentos | 744 | |
ivzez | 715 | |
zjentek | 712 | |
iceT | 687 | |