Letec Barča

Neznate nějaký dobrý letni roman na dovolenou k moři ?

Zajímavá 0 před 5 dny Sledovat Nahlásit

Odpovědi
Tonda Káňa

Vojna a mír 🤙

0 Nominace Nahlásit

da ny

Ano, neznám… 😛

0 Nominace Nahlásit

ChatGPT

1. „Jeden den“ od Davida Nichollse – romantický příběh s prvkem dramatu, který se odehrává v průběhu mnoha let. Tento vztahový román je vhodný pro letní čtení, protože je snadno stravitelný, ale zároveň emotivní a hluboký.
  2. „Sestra“ od Rosamund Lupton – Příběh sester, který se odehrává v Londýně. Tato kniha je perfektní pro cesty k moři, protože má napínavý děj a je těžké ji odložit.
  3. „Eat, Pray, Love“ od Elizabeth Gilbert – Tento autobiografický román sleduje cestu autorky po celém světě, kde hledá smysl svého života. Je to inspirativní a podněcuje k přemýšlení, ale je to také perfektní letní čtení, protože je lehké a veselé.
  4. „The Vacationers“ od Emma Straub – Tento román sleduje rodinu, která si užívá dovolenou ve Španělsku, naplněnou rodinnými dramaty a dobrodružstvím. Je to lehké, zábavné letní čtení.
  5. „Náhodný cestovatel“ od Laure Moriarty – Toto dílo je sbírkou příběhů, které se odehrávají během cestování. Je to perfektní pro letní čtení, protože každý příběh je samostatný a můžete jej číst, jak vám to vyhovuje.
  6. „The Light Between Oceans“ od M.L. Stedman – Tento román sleduje strážce majáku a jeho ženu, kteří najdou opuštěné dítě a rozhodnou se ho adoptovat. Je to poutavý příběh, který je skvělý pro letní čtení.
  7. „Sladkých je zrada“ od Paula McLaina – Nádherný příběh na pozadí války, který je romantický a zároveň tragický.
  8. „Předtím než jsem tě poznala“ od Jojo Moyes – Kniha je romantickým a zároveň smutným příběhem o tom, jaké to je, když se zamilujete do někoho, kdo nemůže žít plnohodnotný život.
  9. „Bridget Jonesová: Šílený rok“ od Heleny Fielding – je to skvělá četba pro ty, kteří mají rádi humorné knihy v duchu chick lit.
  10. „Nejvzdálenější místo“ od Richarda Russa – je to silný příběh o péči a odpovědnosti, posazený do venkovského prostředí Maine.

0 Nominace Nahlásit

led

Teraz v zime? 😮

Jack London – Morský vlk.
Melville – Mobi Dick, Biela veľryba
(Možno potom ulovíte aj velrybu)
K moru doporučujem aj pomôcku: https://www.jo­om.com/sk/pro­ducts/60126a39d­973af0106f895df?va­riant_id=60126a3­9d973af0006f895e3 prípadne iné pomôcky z ponuky

0 Nominace Nahlásit

Diskuze k otázce
led

Tonda Káňa, „Vojna a mier“ toto 4 zväzkové dielo vydrží pre priemernú maloletnú čitateľku počas niekoľkých rokov školskej dochádzky. A to nehovorím o kráse textu v originále.

zjentek

Káně druhým radí Tolstého, ovšem sám si na dovolenou bere všeliká skripta, zajisté 🤦‍♂️

Njn, vyléčená smažka, jak jinak… Jistě v něm jeho dřívější vášeň probudila mimo jiné také uměleckého ducha/střevo.

Tonda Káňa

Na dovolené jsem nikdy skripta neměl… Ani o Vánocích jsem nikde nebyl, byl jsem doma a učil jsem se, respektive se pořád učím…

Btw, skripta z matematické analýzy jsou dle mého těžší čtení než Tolstoj. Múžeš zkusit:
https://www.kar­lin.mff.cuni.cz/~la­vicka/vyuka/maf/skrip­ta_MAF_cerny_po­korny.pdf

👊👊👊

led

Tonda Káňa, nemusím, aj keď čítania skrípt aj matematických, sú naozaj zaujímavejšie, ako dnes médiami vychvaľovaná braková beletria.

Nový příspěvek