Zdravím, dnes jsem zakoupil nové 4GB RAMky do své zakl. desky Gigabyte GA-G31M-ES2L v1, jedna se o DDR2 pameti http://pameti.heureka.cz/corsair-xms2-ddr2-4gb-800mhz-cl5-2x2gb-twin2x4096-6400c5c/ v popisu maj ze se maj napajet 1,9V, avsak stare jely na 1,8V.. proto jsem pred prvnim spustenim s novejma v BIOSu nastavil napajeni DDR2 o 0,1V vice.. kdyz jsem sel hrat prvni hru s novejma ramkama a se zvysenym napajenim tak se mi po case sekl cely PC a nesel vubec s tema ramkama nastartovat.. ocividne se deska prehrala.. Jak mam tedy zjistit zda mi pameti pracuji spravne? V BIOSu jsem vratil zpet defaultni hodnoty takze ted mam strach ze mi ty ramky nejedou jak maj.. mam WIN 7 a tam mi to ukazuje sice 4 GB ale z toho pouzitelne 3 GB, jak je to mozne? Totez EVEREST ukazuje pouze 3 GB pouzitelne.. :(
Zajímavá 0 před 4024 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Mno pokud bys mel win xp tak ty nepodporujou vice jak 3GB musis mit 64bit system .. jak procik tak win treba win7 nebo xp64bit sp3.
0 Nominace Nahlásit |
3 GB použitelné – to je v pořádku, máš-li 32-bit Windows (neumí
více adresovat).
A jestli jedou správně – primárním – a nejjednodušším testem, je
zatížení počítače (zejména RAM – nech si to zobrazit ve Správci
úloh), pokud nebude ´padat´, běží RAM (pravděpodobně) dobře.
Případně si také můžeš stáhnout MemTest – viz – http://www.root.cz/clanky/jak-testuje-memtest/ .
0 Nominace Nahlásit |
Fenomén 3 GB RAM ti vysvětlili kolegové. S tím napájením to je tak, že některé 1,9 V paměťové moduly vydrží napájení jen 1,8 V, některé ne – a na druhou stranu valná většina 1,8 V pamětí vydrží napájení 1,9 V. Což není tvůj případ, bohužel, zkus tedy druhou variantu, nastavit 1,8 V. Z defaultních hodnot neměj strach, základovka si je čte z malého modulu na pamětech, zvaného SPD a nakonec – ona tam bývá uložena i ta hodnota napětí, takže když necháš vše na „auto,“ tak by to mělo fungovat. Návrat k defaultům zamrzí akorát v případech, že jsi taktovač a nepoznamenal sis změněné hodnoty.
0
před 4023 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekBedy | 1528 | |
Michal Kole | 1199 | |
led | 1156 | |
Hlada | 1131 | |
mosoj | 1124 | |
gecco | 904 | |
www | 828 | |