Dobrý den,
chci jako dárek koupit kamarádovi autorádio ale chci aby to bylo
překvapení, takže se do auta nedostanu abych ho zkusil vyndat a podívat se
na konektory, pomohl by mi někdo prosím určit, jaký z těch dvou typů
autorádií to je?
Jedná se o automobil Daihatsu Sirion 1.0 rok výroby zhruba 2003 (datum
první registrace)
Přikládám fotku autorádia
https://imgur.com/a/5066G7M
Zajímavá 0 před 2155 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Vypadá to na standardní ISO. Pokud mu pořídíš autorádio, zřejmě nebude fungovat ovládání pod volantem, pozor na případnou výbavu auta zesilovačem, případně CD changerem. Rovněž někdy bývají přehozeny přívody +12V a MEM. K některým autorádiím však bývají k dostání konverzní kabely, podle typu rádia a auta.
Mimochodem… jako vánoční dárek to nevidím jako dobrý nápad. Už vůbec ne do tak starýho auta…
Zdroj: https://www.radiomuseum.org/images/radio/blaupunkt/sao_paulo_rcr27_7_647_510_310_1680612.jpg
Upravil/a: Edison
0
před 2155 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
No nevím, já si podle obrázku myslím, že je to větší jak běžné ISO, možná dokonce dvojité. A v tom případě se připojuju k názoru Edisona, že by to nebyl vhodný dárek – integrovaná rádia se špatně nahrazují.
0
před 2155 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Nechápu o co tu jde. Jaké tam proboha lidi vidíte: „z těch dvou typů autorádií to je“?
Je tam jen JEDNO rádio – Sao Paolo RCR 27 od Blaupunktu. Před čtvrt stoletím se to prodávalo i u nás myslím. Standardní šuplík, konektory ISO, kdybys měl pochybnosti, vygoogli si manuál k rádiu. V bazarech tímhle navyšovali cenu auta > „Máte tam rádio od BLAUPUNKTU!“ ROFL! (I Blaupunkt dělal lowend, co taky když > 2×5,5W RMS, dokonce ani výstup na 4 repráky to nemá!)
Takže sorry, NELZE ti pomoci určit o jaký typ z „2 rádií to je“, protože tam prostě je jen JEDNO (to co jsem popsal) – to je celé. :)
Edison>>> Ovládání pod volantem? CD changer? To jako VÁŽNĚ?
U tohoto rádia by spíš měl hledat díru na kliku pro natahování! ;) :D
:D
Arne1>>> Že ty sis půjčil babiččiny brýle na čtení?
DVOJNÁSOBNÁ velikost… ;)
0
před 2154 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Něco podobného jsem řešil vloni. Taky jsem kupoval rádio do auta jako překvapení k narozeninám pro bráchu, takže jsem se poradil s prodejcem tady https://www.2din.cz/ a dostal jsem několik typ na rádio a pak jsem si vybral. Rádio do auta pasuje bez problému a brácha byl nadšený a hlavně překvapený, jak jsem chtěl.
0
před 797 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Aliendrone, nějaký „konektor navíc“ tam je, tak proč by to nemohlo mít „něco navíc“? Když to mohla mít jiná rádia v základní výbavě… A starší…
O jakém konektoru navíc to mluvíš? :o Jestli myslíš nevyužité piny v zásuvce, tak jejich existence neznamená možnost CD changeru. A o ovládání rádia z volatnu se v té době ani nepřemýšlelo v konstrukčních kancelářích. ;)
To, že se dělaly modely s podporou CD changeru je sice pravda, ale nikdy jsem takový neviděl v lowendovém segmentu – a to ani v pozdější době. Tenhle „klikotoč“ je možná (nejsem si jistý, je to dávno) ten pověstný „BLAUPUNKT zašmodrchaná kazeta“ nebo jak se tomu říkalo! Možná si někdo vzpomene, který model to byl. ;) :D
Čéče… Peugeot 406 r.v. 2000 měl všechno, o čom píšu. Na tom rádiu nejsou nevyužitý piny v základním ISO, ale něco v tom extended (nad pojistkou).
Rozměry rádia a dokonce i rámečku vypadají opět standardní. Okud ne, existují na trhu konverzní rámečky.
Ještě jsem zapoměl… ANT… u tohoto origo je DIN. Ale redukce na ISO existují, takže to je minimální komplikace.