Kde jste sháněly/sháníte informace ke správnému průběhu těhotenství
a porodu?
Díky i za obsáhlejší info.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 4Pro koho je otázka zajímavá? annas, Deli, Wang, MA-SU-KA před 4783 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
ptala jsem se mamky a již porodivších kamarádek ;)
ale doproučuju i klasiku „Velká kniha o matce a dítěti“ – tam řeší v základu těhotenství, porod i péči o drobka do 3 let a v současné době by měla být samozřejmost navštívit nějaký těhotenský kurz nebo aspoň prohlédnout si dopředu porodnici – minimálně během prvního těhotenství
on ten internet je určitě fajn, ale opatrně, někdy se člověk dozví i to, co nechtěl :) navíc v knížce si můžu listovat vklidu, třeba v posteli a nemusím kvůli tomu zapínat comp
já jsem takový typ, že čím víc vím, tím jsem klidnější, takže mě hodně pomohla kniha „Partner u porodu“, kde toho bylo opravdu hodně, včetně všech možných komplikací i těch fatálních a hlavně co dělat v jakém případě – kamarádky se divily, jak to můžu číst, ale mě osobně to fakt uklidnilo, jen to opravdu není pro každého
co se bolesti u porodu týče – šla jsem do toho s myšlenkou, že to vydrželo x-tisíc generací žen přede mnou a že to prostě vydržím taky :)
0 Nominace Nahlásit |
Mám dvě děti a 4 roky jsem pracovala jako dula – průvodkyně nastávajících rodičů těhotenstvím, porodem a šestinedělím.
Při prvním dítěti jsem info hledala v knize „Velká kniha o matce a dítěti“, pak jsem absolvovala kurz pro duly a pomáhala dalším maminkám. Osm let po první dceři jsem čekala druhou, info jsem už nehledala, ale spíš jsem si vyčítala, že toho vím tolik 🙂 Když pak u mne nastaly nějaké komplikace, dohledávala jsem informace na netu.
Pozor na maminky, tchyně a kamarádky, které těhulku vyděsí líčením,
jak to bylo „strašné tak, že to málem nepřežily!“
Ona je někdy lepší třeba ta dula, která podá fakta a informace
nezkreslené a maminku se snaží spíš podpořit a pozitivně naladit, než
vyděsit líčením smyšlených hororů.
P.S.: Od České asociace dul jsem odešla, protože jsem se přestěhovala na venkov a dojíždění za městskou klientelou by mé služby neúnosně prodražilo. A také proto, že nesouhlasím s některými názory, které ony propagují – porody doma a kojení za každou cenu. Podle mne porod patří do porodnice, kde jsou v případě komplikací přístroje i lékaři po ruce. A pro dítě je nejdůležitější máma, která je v pohodě, ne ta, kterou někdy až fanatické propagátorky kojení vystresují, že není dobrá matka, když jí kojení nejde a nejde. Vždy jsem se snažila matku především uklidnit a pak jí pomoci s kojením. A když to opravdu nešlo, tak co – také jsme vyrostli na sunaru. Hlavně že má děťátko usměvavou maminku!
4Kdo udělil odpovědi palec? pokazdejinak, baghira, Pájo
před 4782 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
vše se dá vyguglovat, nadále existule odborná literatůra, kde se dá
vše najít, od těhotenství po porod, ale záleží co přesně hledáte.
Literatůra se dá koupit jak v knihkupectví tak na internetu.
0 Nominace Nahlásit |
u nás baby přišly do hospody, vyhnaly chlapy domů k plotně a vše to probraly při nějakém to litru piva. Protože jak je známo, v hospodě se sežene a projedná vše.
1Kdo udělil odpovědi palec? kocour.fous
před 4783 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Manželka nasávala informace z internetu (www.rodina.cz) a z různých knížek. Párkrát byla na nějakém setkání těhulek, jednou i se mnou.
Protože si k porodu zvolila porodnici poměrně vzdálenou, tak já jsem si ze záchranářské příručky pečlivě nastudoval porod v nouzových podmínkách a mentálně se připravil na možnost, že rodíme na dálnici (samozřejmě to nebylo potřeba, ale pro jistotu :) )
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1712 | |
marci1 | 1092 | |
annas | 763 | |
quentos | 744 | |
ivzez | 715 | |
zjentek | 712 | |
iceT | 687 | |
led | 618 | |
Kepler | 540 | |
hanulka11 | 535 |