Doma jsme hodně poslouchali radio a tam bývaly různé soutěže.Jedna si
mi velice líbila.Jmenovala se SEDM JEDNOU RANOU a její znělka byla…Jedna
soutěž pro dvě města, vysílaná ze tří míst, každý čtvrtý den
v týdnu, pětičlenným štábem, 6× deset minut to je SEDM JEDNOU RANOU.
Další pořad byl HOUPAČKA, která začínala zapípáním rozhlasového
znamení a pak šla znělka:„Je právě tolik hodin, kolik právě je.
Máte-li na svých hodinkách více nebo méně, není to naše chyba, neboť my
začínáme vždycky včas!“
Zná ještě někdo nějaké takovéto znělky z rádia?
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? annas, johana 56 před 3349 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Ráda jsem poslouchala sobotní rozhlasové hry pro mládež, pamatuji si Mikrofórum – pro mladé, Zelenou vlnu – dopravní zpravodajství, Kolotoč melodií, Meteor – ten se vysílá stále, soutěžní pořad pro dvě města si také pamatuji … večerní rozhlasové hry, některé silvestrovské pořady, hudbu TOČRu s K. Krautgartnerem., pořad Pozor, zákruta …
Ještě jména zpravodajů – např. Kyncla, Petránka, Jezdinského, Dienstbiera atd.
Pořad Na houpačce proslavil Karla Kryla, Vondráčkovou aj.
Vysílání rozhlasu 21. srpna 1968 a dále – přesná provolání si už nepamatuj – jen např. zachovejte klid, nenechte se vyprovokovat atd.......
0 Nominace Nahlásit |
Pamatuju si tu Ranní rozcvičku, to bylo hrozný 🙂
http://stream.idnes.cz/audio/0809/media/A080915_PEI_ROZCVICKA.MP3
a pak ještě „Pozor, zákruta!“
https://www.youtube.com/watch?v=Me3wdFYGSh4
0 Nominace Nahlásit |
pamatuji se na ranní rozcvičku na stanici Praha nebo po draťáku, to jsem poslouchal ještě na vojně (ZVS) v pozici pololeže ve službě na strážnici s kvérem na zádech asi kolem půl šesté ráno před budíčkem, taky pořad pozor ! zákruta pro dopravce na stanici Hvězda, dlouhé vlny AM rádia
(Samba byl rychlejší)
Upravil/a: lexx
0 Nominace Nahlásit |
Ešte boli vysielania pre školy. A rozcvičky, veselo do práce. U nás hlásenia o vodných stavoch na Dunaji. A neviem prečo hlásili po francúzsky : nivó mont. nivó stabil. Keď Francúzi nemajú Dunaj , ale pre Nemcov a Rakušákov sa po nemecky nevysielalo. A po začatí stereo vysielania, test pre nastavenie stereováhy. Koncom 50. rokov bola veľká rozhlasová súťaž, zúčastnila sa celá republika. Ceny posielali aj sami poslucháči.
0 Nominace Nahlásit |
„Je právě tolik hodin, kolik právě je. Máte-li na svých hodinkách více nebo méně, není to naše chyba, neboť my začínáme vždycky včas!“ byla znělka Mikrofóra (Houpačku jsem neznala – určitě bych ji byla poslouchala, ale v době, kdy jsme si pořídili rádio, ji už nevysílali).
Ráda jsem poslouchala (a občas poslouchám i teď) rozhlasové hry
a „čtení na pokračování“ – to druhé bývalo
v sobotu večer…
Dnes poslouchám nejradši Vlatvu, výjimečně Classic FM. Classic také dobře hraje, ale má mizerné moderátory, kteří to hrozně kazí (nevydržím je poslouchat).
0 Nominace Nahlásit |
Taky pamatuju rozcvičku a pořad jak se máte Vondrovi.
https://www.google.cz/?gws_rd=ssl#q=jak+se+m%C3%A1te+vondrovi
0 Nominace Nahlásit |
Jugar, nojo, Vonrovi, to si taky pamatuju 🙂
Fakt jsi na to cvičila? Mě to hrozně rozčilovalo, vstávala jsem, když máma pustila rádio, lezlo mi to na nervy, ráno co ráno, pořád to samý, ale v životě by mě nenapadlo podle toho cvičit 🙂 To jsi teda dobrá, hmmm…
Fakt jsem cvičila, mám dojem, že relace netrvala dlouho. Až později jsem se dověděla, že cviky nebyly promyšlené atd. V 90. letech jsem přešla na TIbeťany… ale to bylo časově náročnější… pak cviky na páteř, teď něco podle netu … a 4 krátké „zdravotní cviky“ ráno a večer ..