Kepler

Pásli jste někdy nějaké domácí zvířectvo?

Jak jste si při tom krátili chvíli?

https://pixaba­y.com/cs/so%C­5%A1ka-fl%C3%A9tnista-pas%C3%A1%C4%8Dek-2277041/

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? annas, marci1 před 2097 dny Sledovat Nahlásit

Nejlepší odpověď
annas

V dětství jsem pásla husy, už jsem to někde psala. Přitom jsem četla knihu, někdy se stalo, že jsem se začetla, nehlídala husy, ty se se rozutekly.

Pomohl pes, chvíli nastala honička, ale podařilo se.

Když jsem je vypustila ze dvora, zpravidla letěly k vodě, nestačila jsem jim, ale samozřejmě je v potoce našla. To byla ta lepší varianta.

Upravil/a: annas

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Drap

Ano, krávy, kozy, ovce ,husy… Chvíle se krátila různě, čtením, vařením , vyřezáváním hůlek, a ostatní klukovské hry až po lovení ryb a pokusy o jízdu na teleti.

0 Nominace Nahlásit

dudu

Coby dítě vesnických kulaků a později student ekonomiky zemědělství /tzv. hnojařiny/ jsem při hospodářství a pak na praxi či brigádách v zemědělských podnicích ošetřoval a opečovával téměř vše co běhalo po dvoře nebo žilo ve stájích. Paradoxem je, že po ukončení studií jsem se stal jen zemědělcem teoretikem. Na tuto dobu však dodnes s nostalgií vzpomínám.

0 Nominace Nahlásit

Emefej

Husy a kozu. Dlouhou chvíli jsem si krátil vymýšlením alotrií a občas i četbou.

0 Nominace Nahlásit

EKSOT123

Jako malý jsem chodil s kozou. Ta je obvzvlášť mlsná. A já už znal její choutky, tak jsme si rozuměli. Ale mám pěkné vzpomínky na podzim života mojí mámy (období tak před 5–10 lety). Já byl často pryč, a tak místo králíků jsme zavedli zvířata, co se trochu obslouží sama. Už jsem tu psal o pastevní samoobsluze býčka(U tvé otázky o útěku před býkem). Podobně probíhala samoobsluha asi 10 koz. Ráno se jen otevřela vrata a zvířata měla volnost. Bohudík se třeba kozičky držely pohromadě a nechodily moc daleko. A když je vyplašil nějaký pes, celé stádo klusalo tryskem domů. Kupodivu se k tomu stavěli kladně i sousedé, byla to taková místní atrakce. Přesto, koza je sice velmi oduševnělé zvíře, ale není moc dobrá samopaska, spíš okusovat stromy. Ovce by byly lepší. A s drůbeží jakbysmet. Měli jsme takový tmavý lehčí typ krůt, létaly klidně i na střechu stodoly… Pozorovat slípky a husy při pastvě má v sobě něco magického. Jó, to byly dny… https://www.y­outube.com/wat­ch?v=iWkbP6s8cMw

0 Nominace Nahlásit

Mc Merkurion

… ano, krávy (to byla „dobrovolná“ pomoc rodičům v JZD, takže učením) a husy >>> vzhledem k tomu, že se jednalo o výpomoc spolužačce, dlouhou chvíli jsem neměl …

0 Nominace Nahlásit

Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek