Dobrý den,
v roce 2020 jsem si nechal zpracovat daňové přiznání za rok 2019 (v červnu od daňového poradce, který dělal ve všem chyby) a protože mi vyšla daň z příjmu fyzických osob vyšší než 30 000 Kč, tak mi bylo vypočteno, že mám zaplatit zálohovou daň v prosinci 2020 a v červnu 2021.
V dubnu 2021 jsem však podal daňové přiznání za rok 2020 (raději už bez poradce), odečetl zaplacenou zálohu z prosince minulého roku a daň z příjmu mi vyšla menší než 30 tisíc – tj. že nemusím platit zálohy na daň.
Nechápu však, zda stále platí, že mám v červnu zaplatit další zálohu na daň z příjmu, z přiznání za rok 2019, které bylo podáno v roce 2020 – přijde mi to jako nesmysl, když v tom posledním vyšlo, že zálohy platit nemusím, ale opravdu netuším?
Zajímavá 0 před 1256 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Zálohy na daň se platí dle podle poslední známé daňové povinnosti. Pokuď ti nová daň (bez ohledu na zaplacené zálohy) vyšla pod 30tis, a neměl si odloženo, tak zálohu v červnu neplatíš.
0 Nominace Nahlásit |
Není mi jasné, z čeho vyplynula nutnost platit zálohu na daň z přiznání za rok 2019 v červnu 2021. V tom termínu přece už musí být podané přiznání za rok 2020.