Mám nájemní byt o rozloze 72 metrů čtverečních.Byt je vytápěn horkou vodou která je ohřívána plynem.Tento byt je součástí areálu který je vytápěn stejným systémem.Tento byt je tak zvaně služební.Náklady na topení v tomto bytě byly vyčísleny na 24 000 kčs za rok 2010.Tento byt nemá žádné měření odebraného tepla.Bylo mi řečeno že pokud se v areálu topí hodně tak budu i hodně platit.Samozřejmě je v areálu i spousta kanceláří kde se topí ve dne v noci protože to platí zdravotní pojišťovny potažmo daňový poplatníci tzn všichni kdo platíme daně.Je tento postup při vypočtu odebraného tepla v souladu se zákonem?Bylo mi řečeno že se to počíta s obytné plochy bytu.Děkuji za odpověď.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? kropitko, flodur před 5045 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Pokud nejsou na radiátorech měřáky, tak se spotřeba rozpočítá na metry podlahové plochy + se k tomu připočítají ztráty, které vzniknou transportem.
Idální by bylo, kdyby měl každý radiátor měřák. Jsou-li však všude kolem firmy a vy jste zanedbatelné minimum, tak se firmám nevyplatí instalovat měřáky, protože to stejně bude firma platit topení jako celek.
Máte prostě smůlu a šetřit mezi ostatními rozhazovači se vám nevyplatí.
0 Nominace Nahlásit |
Otázka nemá žádné další odpovědi.
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvek