dust8

Pokud jsem trvalé příkazy nastaveny na 14.ho, což nyní vychází na sobotu, tak odejdou až po víkendu? Či v pátek, sobotu?

O svátcích to také odejde v ten den, či až den poté (víkend nevíkend)?

Upravil/a: dust8

Zajímavá 0 před 414 dny Sledovat Nahlásit

Nejlepší odpověď
Pepa25

Podle podmínek banky. Některé to mají pevně dané („připadne-li uvedený den v měsíci na nepracovní den, platba se provede v nebližší následující pracovní den“), jiné umožňují při zadání volbu („V případě splatnosti platby v nepracovní den, proveďte platbu a) Poslední pracovní den před splatností b) První pracovní den po splatnosti“).
Nejčastější je stejný postup, jako by byla zadaná jednorázová platba o víkendu: odejde to následující pracovní den.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
led

Ak váš trvalý príkaz vychádza na deň pracovného voľna, banka ho posiela v posledný deň pred pracovným voľnom. Platí to rovnako ako, keď vám prichádzajú termínované platby.
Je tak preto, aby adresát na svoj pravidelný termínovaný výplatný termín mal peniaze poukázané. Banka ich nemôže doručovať po dohodnutom termíne.

0 Nominace Nahlásit

ChatGPT

Pokud máte trvalé příkazy nastavené na sobotu, bude záviset na konkrétní politice vaší banky, kdy příkaz odejde. Některé banky zpracovávají trvalé příkazy i o víkendech a svátcích, zatímco jiné je zpracovávají až následující pracovní den.

Pokud jde o svátky, opět záleží na politice vaší banky. Některé banky zpracovávají trvalé příkazy i během svátků, zatímco jiné je zpracovávají až následující pracovní den.

Doporučuji vám kontaktovat vaši banku a zjistit jejich konkrétní politiku ohledně zpracování trvalých příkazů o víkendech a svátcích.

0 Nominace Nahlásit

Diskuze k otázce
carlos john

Stal jsem se obětí podvodu, ale když jsem viděl příspěvek o půjčce o tom, jak žena se třemi dětmi získala půjčku z nabídky půjčky Mr. Christ Harmony, byl jsem zdrcen. Právě jsem dostal svou půjčku schválenou 5. září 2023 a půjčku jsem obdržel 6. září 2023. Pokud jste ve finanční krizi, neváhejte kontaktovat tohoto soukromého věřitele, který poskytuje půjčku s 2% úrokovou sazbou po celém světě . Získejte svou legitimní půjčku v nabídce půjčky Mr. Christ a přestaňte ztrácet čas s falešnými věřiteli. Kontaktujte nyní e-mailem: {christharmony­loanfund@gmail­.com}

carlos john

Stal jsem se obětí podvodu, ale když jsem viděl příspěvek o půjčce o tom, jak žena se třemi dětmi získala půjčku z nabídky půjčky Mr. Christ Harmony, byl jsem zdrcen. Právě jsem dostal svou půjčku schválenou 5. září 2023 a půjčku jsem obdržel 6. září 2023. Pokud jste ve finanční krizi, neváhejte kontaktovat tohoto soukromého věřitele, který poskytuje půjčku s 2% úrokovou sazbou po celém světě . Získejte svou legitimní půjčku v nabídce půjčky Mr. Christ a přestaňte ztrácet čas s falešnými věřiteli. Kontaktujte nyní e-mailem: {christharmony­loanfund@gmail­.com}

carlos john

led

Pri mojej odpovedi vychádzam z výpisov z bankového účtu u pravidelných termínovaných platieb.

Pepa25

led: jak píšu, záleží na bance. Navíc, pokud je o slovenskou banku, tak mohou být jiné zvyklosti nebo úprava v právním předpisech tkajících se platebního styku.

led

Overovala som si to vo viacerých bankách. Peniaze nepoznajú hranice. Slovenské (aj české) banky v skutočnosti vlastnia nadnárodné firmy, možno okrem niektorej „rodinnej mikrobanky“.

Dochy

mbank je tady už nějaký čas, netvrdil bych že je to rodinná mikrobanka. Dovoluje zvolit zda příkaz realizovat před nebo po.

airbank má v podmínkách, že příkaz zrealizuje v nejbližší pracovní den, tj. např. v pátek místo soboty a v pondělí místo neděle.

KB má v podmínkách, že příkaz provede dříve, ale pokud byl příkaz zadán na 1. nebo 2. v měsíci, mají tam takovou formulaci, že vážně netuším co s tím udělají.

Takže za mně: Opravdu záleží na podmínkách dané banky a příp. na instrukcích majitele účtu, pokud to banka nechává na něm.

Nový příspěvek