Například kolikrát do roka?
Kepler>> neuteklo ti v otázce slůvko „celoročních“? Při mých „nalítaných“ 4.000km/měs. to vypadá na výměnu pneu jednou za 5–10 led, dle kvality gumy.
Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? df, aliendrone před 1354 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Kola se vyvažují při každé výměně pneu a za normálních okolností to stačí. Občas se ale může stát, že nějaké vyvažovací tělísko ztratíme, což se projeví vibrací za jízdy. Pak je nové vyvážení žádoucí.
0 Nominace Nahlásit |
Kouknu na běhoun a hned vidím co se děje. Několikrát do roka. Pokud se nic neděje nevyvažuji. Proč? Vyvažuji pouze při sundání a znovu nasazení. Samozřejmě za předpokladu, že na nápravě je vše v pořádku, včetně tlumičů. Tomu ale vyvážení stejně nepomůže, Za chviličku je to stejné a penízky se kutálejí.
0 Nominace Nahlásit |
Já jsem kupoval auto na cca 15 tis. km a když mělo najeto cca 20 tis.
km, tak jsem přehodil předek zadek a při té příležitosti nechal
vyvážit. Moc rozházené to nebylo. V plánu provést totéž mám na
40 tis. km. Tak snad to bude v pohodě. Jinak je to i o citu, prostě velké
rozhození bys měl poznat, při vyšších rychlostech, u přední nápravy
určitě, protože ti to přenáší vibrace do volantu.
Samozřejmě záleží i na tom, jaké to jsou ráfky (velikost, materiál) a
pak jak a kde jezdíš. Pokud trefíš správnou díru, pak můžeš jen třeba
zrovna z pneuservisu a můžeš se tam pak rovnou vrátit. 😉
0 Nominace Nahlásit |
No, doporučuje se vždy při defektu pneu/kola (což je i případ, kdy ztratíš závažíčko) a výrobci pneu doporučují alespoň 1× do roka.
BTW – to máš JAKÉ gumky, když ti při náletu 4k/měsíc vydrží až 10 LET? Taxemi zdá, že tu někdo krade „advancned alien ET technology“! ;) :D :D
0
před 1354 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Určitě bych je třeba jednou za rok sundal a tu geometrii na nich udělal. Laserová geometrie to srovná a když už nic jiného, tak té pneumatice poměrně slušně prodlouží životnost. Za mě se to vyplatí a když pojedete mimo sezonu, tak to nebude zase ani tolik stát. Nesmíte tam ale dojet v době, kdy se mění pneumatiky všuded. :)
0
před 157 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Pokud trefíš díru, rozhodíš si spíše geometrii přední nápravy. Takže spíš než do pneuservisu půjdeš do servisu.