Nebo nápoj přijde o víc, než jen vitamíny? Nebo přijde jen o některé z vitamínů? Bo plastové lahve jsou nezdravé už z principu, tak mě ještě napadlo, nosit si s sebou pití v termosce. Pojedu taky na kole, takže sklo, porcelán a keramika nepřipadá v úvahu – předem dík za podobné rady.
(Uvědomuji si, že bych chtěl fakt moc, kdybych očekával, že ZROVNA TOHLE by mně uměl někdo FAKT DOBŘE vysvětlit a že by někdo takový ZROVNA TUDY webem procházel. Well, přesto se budu těšit, protože těšit se je NEJVÍC.)
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Kepler před 1587 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
I když citrón nepatří mezi nejbohatší zdroje vitamínu C, patří ty významné. Ostatních vitamínů je tam nepatrně. Uvádí se že obsah vitamínu klesá cca o 10 % za každých 5 minut vaření (wiki). Taky je citlivý na oxidaci. Takže pokud bys uvařil čaj s citrónem, obsah vit. C trochu poklesne. Pokud by byl ve studeném nápoji a v uzavřené termosce, tak se jeho obsah prakticky nezmění.
0 Nominace Nahlásit |
Keplere, otázka vycházela z předpokladu, že KOV NIČÍ vitaminy, zvláště pak nerez a zvláště pak vitamin cé.
Nebo je vše jinak?
annas | 5283 | |
Kepler | 2867 | |
Drap | 2638 | |
quentos | 1803 | |
mosoj | 1594 | |
marci1 | 1356 | |
led | 1349 | |
aliendrone | 1172 | |
zjentek | 1066 | |
Kelt | 1007 |
Astronomie |
Fyzika |
Jazyky |
Matematika |
Sociální vědy |
Technické vědy |
Ostatní věda |