Klára81

Pomozte ,co kdyžtak dělat?

Ahoj, jsem na stredni a nekdy na konci skolniho roku jedeme povinne na vodu. Nikdy jsem na vode nebyla. Strasne se bojim, ze mi tam vyjde menstruace, tampony nepouzivam a nechci je pouzivat, hlavne kdyz mi nevyhovuji nechci je do sebe cpat jen kvuli te vode. Myslite, ze se to da zvladnout i s vlozkama? Nechci, aby to nedo vedel nebo treba aby to nejak nezjistili kluci. Jestli se tam nekam pujdeme koupat a ja to budu mit fakt netusum, co budu delat, hlavne to budeme nekde cely den pryc a ani nevim, kde si tam budu menit vlozky. Ja vim, ze to resim brzo, ale ptam se kdyby nahodou. Stalo se vam treba ze vam to vyslo treba na vodu nebo treba na nejaky tabor?
Jak jste to pripadne vyresili?
Jedeme na vodu s nasi tridni a jednim mladym telocvikarem, ktereho mame.
Navic se proste celkem stydim

Zajímavá 0 před 20 dny Sledovat Nahlásit

Nejlepší odpověď
Filip84

To je jednoduché: neřeš to.

1. Léto je daleko. Do té doby může být ledasco: konec světa, wojna s Patánci, můžeš být mrtvá, na místo, kde máte jet k vodě, může spadnout meteorit, ale třeba jenom dostaneš chřipku. Vůbec nevíš, co bude, řešíš něco, co není.
  2. Jaká je pravděpodobnost, že budeš mít zrovna krámy? Nijak extrémně velká, že.
  3. Co si kdo myslí není podstatné. Je to Tvý tělo, Tvý (případný) krámy. My Tě neznáme. Určitě jsou nějaký vložky, s kterými to půjde zvládnout, po fysické rovině, jestli po psychické tu nikdo nemůžeme vědět.

Žij teď a tady. K vodě jet nemusíš, když na to přijde, nebudeš první ani poslední a svět se nezboří. Když pojedeš, je dost pravděpodobné, že krámy nebudou. A až když krámy budou, určitě se najde způsob, jak je ustát i u vody. Pokud budeš chtít, samozřejmě. Když se nechce, nejde nic.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
ChatGPT

Ahoj,

rozumím tvé obavě a je zcela normální, že tyto otázky tě trápí. Ale neboj, mnoho dívek se s tímto problémem potýká. Zde je několik tipů:

1. Pokud znáš svou menstruační cyklus, můžeš se pokusit naplánovat dobu, kdy nepůjdeš do vody. Třeba si během těch dní můžeš raději sednout na břeh a povídat si s kamarádkami, číst knihu atd.
  2. Na trhu jsou různé druhy vložek a tamponů, které jsou určené pro různé situace. Jestliže se rozhodneš používat vložky, měla bys vědět, že běžné vložky vypadají ve vodě, ale existují speciální voděodolné vložky, které to umožňují. Ty sice neabsorbují vodu jako běžné vložky, ale stále ti poskytnou ochranu.
  3. Menstruační kalíšek je další možné řešení. Je to malý, měkký plastový kalíšek, který se zavádí do vagíny a zachytává menstruační krev. Kalíšek se používá podobně jako tampon, ale nemusí se tak často měnit, takže nemusíš mít obavy, kde si ho vyměníš. Ale chápu, že pokud si nepohodlná s tampony, toto nemusí být ideální řešení pro tebe.
  4. Můžeš se také poradit s doktorem – některé hormonální antikoncepce mohou dovolit upravit tvůj menstruační cyklus. Ale to je option, kterou bys měla probrat s lékařem.
  5. Pokud se tě skutečně období nebo menstruace dotkne během výletu, neboj se to říci důvěryhodnému dospělému nebo kamarádce. Je to zcela přirozená součást bytí ženou a není za co se stydět.

Doufám, že tyto návrhy pomohou a měj na paměti, že se nemusíš stydět za své tělo.+

0 Nominace Nahlásit

iceT

Existuje několik řešení:
Vzdát se toho výletu, pokud máš obavy.

Na ten konkrétní měsíc vynechat menstruaci s pomocí HA, ale neuvedla jsi, zda nějakou užíváš ani jak pravidelnou menstruaci máš.

V případě pravidelné menstruace se dá termín přibližně vypočítat i na pár měsíců dopředu, ovšem ne úplně přesně na den a v tomto případě by se dala menstruace zmírnit užíváním Rutimaxu týden před termínem i během menstruace.

Případně zvážit koupi menstruačních kalhotek.
https://snuggs­.cz/products/ac­tive-classic-recyklovany-nylon-ruzova

0 Nominace Nahlásit

Diskuze k otázce
Klára81

Antikoncepci žádnou neberu, ani jsem nikdy nebrala a menstruaci mám každý měsíc po 28–29 dnech

iceT

To se pak dá vypočítat menstruační kalendář.
Běžnou metodou je jednoduše počítat 28 dní od prvního dne menstruace. Jedná se však pouze o vodítko. Můžeš očekávat, že tvá další menstruace začne znovu přibližně 25 až 31 dní po prvním dni posledního krvácení.
I kdyby to nebylo zcela přesně, lze se podle toho řídit, třeba ten Rutimax vyzkoušet už teď, a pak se podle toho zařídit. Mě lékárnice poradila tabletu ráno a večer týden před začátkem menstruace a během menstruace ráno 2, v poledne 2 a večer 2 tablety. Funguje tak, že se krvácení hodně zmírní až skoro zastaví, a je to jen vitamín C a rutin.

Nový příspěvek