Obal slouží k ochraně,, propagaci výrobku či zboží, přepravě, ale i k identifikaci určitého produktu.
Často se stává, že obal je jen pozlátkem na povrchu, ale obsah nic moc. takže se stane, že pěkný obal zákazníky naláká, ale když z nenajdou to, co hledají, produkt už příště nekoupí, často se vyhnou i značce.
Takže vždy se nepodaří zacpat lidem ústa pěkným obalem. Kupuji hořkou 70% čokoládu v běžném obalu, i když vedle ní je jiná značka, jejíž obal je vidět z dálky.
Přiznávám, že jsem se jednou nechala zlákat, ale zklamala jsem. V tom obyčejném obalu byla lepší kvalita
Známé je přísloví – nesuďte knihu podle obalu. To bohužel neplatí jen pro knihu, Zjistila jsem to naposled i u čokolády.
Jinak kupuji to, co potřebuji. Ale všímám si, že se obaly mění i u „starších“ produktů.
0 Nominace Nahlásit |
Někdy je nápaditý obal ku prospěchu, ale mně některé odpuzují. Především ty nadměrné krabice, které jsou poloprázdné. Obchodníci si myslí, že co zákazník, to blbec. Je to plýtvání materiálem a takové zboží nekupuju, už jen proto, že zabírají hodně místa a navyšují množství odpadu.
0 Nominace Nahlásit |
Určitě ano. Kde jsou ty doby, kdy na obale byl jen název obsahu. Ona ta minulá doba byla celá taková nějaká šedivá a tím pádem smutná.
0 Nominace Nahlásit |
Obal a design jsou z pohledu prodeje snad to hlavní. I když záleží, co
se prodává (a zda se očekává opětovná a častá koupě… Pokud to má
pěkný obal a design, ale výrobek je naprd, tak už si ho znovu nekoupí).
Já zohledňuji víc věcí. Taky záleží, co kupuju.
Upravil/a: NoFear
0 Nominace Nahlásit |
Mnohdy, občas se mi stane, že jdu po obchopde a vidím něco hezkého a koupím si to a jsem z toho nakonec jen zklamaný
0 Nominace Nahlásit |
Najčastejšie ROC „Reklama + Obal + Cena = no nekúp to“
Ale, žiaľ, ak sa nepresvedčíte o kvalite vopred, môžete byť z výsledku
aj sklamaný. Preto treba čerpať aj zo skúseností iných.
0 Nominace Nahlásit |
Kepler: Zrovna nedávno jsem koupil nějakou bonboniéru nebo kolekci… pod fólii bylo vidět jak jsou hezky naskládané figurky. Fólie ale dělala jen asi polovinu plochy. Když jsem to viděl rozbalené – obrovské plato, kde jen na cca polovině byli prohlubně pro figurky, zbytek byl krásně rovnej a jen proto aby to plato v krabici necestovalo… Mno… hezky se mi zvednul tlak.