Jedná se asi o pět kilo, je mi jich líto, od včera jsou otrhaná
v obýváku na stole u okna…
Znám skládání do pětilitrovek, já bych to spíš chtěla zpracovat
hned…
Nejsou zelená jedovatá?
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? annas, briketka10, lejdy.můn před 3325 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Příští rok to můžeš udělat tak, že vykopneš celou rostlinu z hlíny, oklepeš, abys nenadělala a vezmeš ji domů, tam ji pověs na něco, já je mám na šňúře na prádlo vzhůru nohama, teda vlastně kořeny, tak dojdou skoro všechna rajčata, co ještě na rostlině jsou. Nic se s tím nedělá, jen se postupně otrhávají.
Upravil/a: anonym
0 Nominace Nahlásit |
Zelená rajčata jsme dávali do čalamády a bylo to super. Každopádně dozrání ve sklenici je taky dobrý nápad. Nesmí se však zapomenout přidat červené jablíčko.
0 Nominace Nahlásit |
Jedovatá nejsou. Na netu najdeš spoustu receptů, podle toho co chceš
dělat
http://search.seznam.cz/?q=recepty+zelen%C3%A1+raj%C4%8Data&sourceid=szn-HP&oq=recepty+zelen%C3%A1+raj%C4%8Data&sgId=kBCvTcIUkba7uvEBkGCpnhwokSLjTnwMzSpfYGZizq%3D%3D&aq=-1&thru=sug&su=c
0 Nominace Nahlásit |
jedovatá jsou, ale v minimální míře, poláci je běžně prodávaj sterilovaný. Jinak na okně ti dojdou do červena i takto.
0 Nominace Nahlásit |
Už léta z nich dělám chutney. A celý rok mám výbornou přílohu
k masu a k uzeninám místo hořčice, nebo křenu.
Odkaz viz Drap. A ještě zužitkuješ ovoce, které sklidíš. Já mám
nejraději švestkové a meruňkové chutney.
0 Nominace Nahlásit |
OMYL VĚTŠINY…k oknu je nedávej, k dozrání světlo vůbec nepotřebují, sice zčervenají, ale NEDOZRAJÍ (plody rajčat dozrávají „zevnitř“ a na to světlo nepotřebují)…naše babičky je balily po jednom do hedvábných papírků a pak na ně nakladly jablka, která vylučují ethylen a urychlují tak zrání…pokud budou na světle budou sice červená, ale úplně bez chuti…pokud je tedy nebudeš zpracovávat hned, naskládej je třeba do bedýnky a dej je „dojít“ do tmavé a teplé místnosti a přikryj je listem novin, tam se i vybarví a dostanou chuť…
Upravil/a: Funna
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?johana 56 Nahlásit |
Nějaké škodlivé látky zelená rajčata obsahují ale životu
nebezpečná nejsou.
Nakládám do okurkového nálevu, přidám několik stroužků česneku,
feferonku a pár minut steriluji.Větší nakrájím na čtvrtky,malá
celá.
Záleží na tom,při jak nizké teplotě 'přemzla‘,kolem –5 mohou
postupně zčernat.
Upravil/a: johana 56
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1485 | |
annas | 1221 | |
quentos | 983 | |
led | 674 | |
marci1 | 647 | |
Kepler | 614 | |
mosoj | 608 | |
hanulka11 | 556 | |
gecco | 433 | |
iceT | 426 |
Hobby |
Hry |
Online hry |
Hádanky a hlavolamy |
Ostatní volný čas a hobby |