Mě se vedle dalších Karlových písní nejvíce líbí Veličenstvo kat, Karavana mraků a Divný kníže – velmi pravdivé slova jsou v nich obsazená . A i spousta dalších písniček je podle mě velmi hezkých a pravdivých. Děkuji za odpovědi.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 15Pro koho je otázka zajímavá? annas, terry, iceT, johana 56, Drap, Medulka, anonym, Lucijej, Vlk-Gabriela, Damiana, RyuzakiKate, prkýnko, osamělývlk, vlk samotař, Drakobijec před 4503 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
No jistěže! Nejradši mám asi Lásko!, Gloria, Děkuji, Lilie, ale i spousta dalších, on byl vážně úžasný textař. Jen mě dost mrzí, že mě s ním kdysi mí de*ilní vrstevníci poslali do p*dele… A hodně lidí z mé generace ho ani nezná, to je velice smutné…
7Kdo udělil odpovědi palec? terry, Drap, Lucijej, Damiana, osamělývlk, vlk samotař, anonym
před 4503 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Vesměs všechny, ale nejvíc asi Karavana mraků, Lilie a Moritury de salutant.
4Kdo udělil odpovědi palec? Damiana, vlk samotař, anonym, Lucijej
před 4503 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Ano. Jeho písně jsou působivé. Těžko vybírat – „Bratříčku, zavírej vrátka“, „Král do boje táh“ a řada dalších. Maminka kdysi byla na jeho koncertě a pak dlouho vzpomínala na to, že jí prý při vstupu políbil ruce. Potom byla jeho smrt pro ni velká rána…
4Kdo udělil odpovědi palec? Lucijej, Damiana, osamělývlk, anonym
před 4503 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Což o to, já jsem pamětník., ale úplně mne šokovalo, že když se Karel Kryl po „plyšovce“ vrátil a uspořádal koncert, zpívaly s ním všechny generace i ti, kteří se narodili až po jeho odchodu do exilu. Kde se to naučili ? Nejvíc mi asi utkvěla píseň Bratříčku zavírej vrátka, podle které se jmenuje i jeho LPíčko, které právě držím v ruce a bylo vydáno v roce 1969.
4Kdo udělil odpovědi palec? Lucijej, Damiana, vlk samotař, anonym
před 4503 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Mám ráda Anděl,Král a klaun,Salome,Srdce a kříž,Pomník neznámého
vojína a jistě i další,jen si je napamatuju podle názvů.
Kdysi,kdysi dávno to měl můj tatík nahrané na ještě kotoučové pásce a
já jsem si to ráda pouštěla a po revoluci,když se K.K.vrátil a měl
nějaký koncert,jsem si tehdy v 15 říkala odkud to jen znám,protože se to
u nás doma hrávalo,když mi bylo tak 5.
0 Nominace Nahlásit |
ano posloucham ale mam je radeji v landovo zneni . Jde preco o ten text a ne o zpevaka . A nejradeji mam v obou podani Bratricku zavirej vratka a karavana mraku. A v landovo podani moritun te salutani . A vsem doporucuji CD Vecer s pisni Karla Kryla pro cesky narod
1Kdo udělil odpovědi palec? anonym
před 4501 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvek