Je podle vás v rámci české gastronomie (kam to dotáhl) nejlepší kuchař, nebo je to spíše mediální obraz? A jedli jste od něj něco, nebo aspoň z jeho restaurace? Jaké to bylo?
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Drap před 496 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Jak se pozná nejlepší kuchař? Čím se to měří: Je nejvíce mediálně známý. Jinak jsem přesvědčen, že je u nás celá řada kuchařů, kteří dokáží uvařit lépe, nebo alespoň stejně jako on.
0 Nominace Nahlásit |
Mediálně je dlouhodobě známý. Má větší prostor, než jiní. Píchl
do vosího hnízda, do slabin gastronomických provozů/restaurací. Udeřil
hřebík na hlavičku.
Je zde řada stejně dobrých kuchařů, jako on.
Možná i lepších kuchařů, včetně těch „bezejmenných“.
Dělá to, co bychom mohli dělat všichni. Celý život se učit,
přizpůsobovat, měnit, zkoušet.
Květinářky také přestaly „jen“ svazovat dohromady 3, 5 karafiátů,
růží nebo gerber. Vyvazují překrásné kytice, podléhající modním
trendům. Když jsem před 20, 30, 40 lety chtěla někomu darovat pěkný
pugét, zakoupila jsem vše potřebné v květinářství. Zbytek jsem natrhala
na louce, zahradě nebo požádala u cizí zahrádky a svázala jsem si pugét
podle svých představ. Nespoléhala jsem na „podavačku“
z květinářství.
Někdo má fantazii, je zručný, někdo ne.
Mění se trendy, technologie atd. někdo se spokojí s tím, co pochytil ve
škole, je pohodlný, líný, bez fantazie. Bez chuti a odvahy něco měnit.
U některých povolání je celoživotní vzdělávání povinností.
Zdeněk Pohlreich je v oboru, především dobrý manažer. Má nápady,
fantazii. Ví o technologických postupech vše, co by měl profesionál
vědět.
Cukráři mohou experimentovat jen do jisté míry. Cukráři především
váží, dodržují přesné poměry, konzistenci, teploty. Jistě jste
zaznamenal, že pan Pohlreich sám přiznal, že cukrařina není jeho hobby.
Přiznal slabinu. Nikdo není dokonalý.
Kuchaři v mnohých hotelových restauracích zvládají vše a také na
výbornou.
0 Nominace Nahlásit |
Nejlepší asi nebude, ale patří mezi nejpopulárnější. Nic jsem od něho nejedl, ale ani mi to nechybí.
0 Nominace Nahlásit |
Přímo od něho pravděpodobně ne, ono jako kdybys dělal v hospodě a věděl, jaká je náplň práce chef de cuisine, tak by Ti, poněkud, bylo jasné, že ten toho moc nenavaří.
Ale ano, v jeho hospodě jsem jedl. Jídlo bylo slušné, nebylo mu co vytknout, ale že bych si tam z něčeho sedl na prdel, tak to ne. Business concept mu stojí na tom, že I. je to v centru, II. je to v ***** hotelu, III. je to v nóbl secesních prostorech, IV. jsi tam vidět, V. má to mediální auru a VI. takže je to taková „snobárna“, Strudelgesichti si tam fotí „selfíčka“, šklebí se u toho a připadají si, jako já nevím kde.
Mi je u řiti, že je to v centru, a že tam, tedy, platí vysoký nájem, já znám místa i v centru, kde se najím v podobné kvalitě za polovic. Že je to v ***** hotelu je jeho problém, nikoli má starost. Za prostor ti nedám ani haléř, na to si fakt nepotrpím. A ti rypáci byli, spíše, na ošteru. Kdybych si tam z toho jídla sedl na prdel, tak to, co píšu výše, mi bude Wurst a klidně se tam vrátím, i za ty prachy. Nesedl jsem si, to je asi tak celý příběh, jako.
A jak asi vaří si můžeš učinit představu i z toho jeho vystoupení před kamerami, pokud teda umíš vařit. Pak uvidíš, že má sakra odvařeno, ale že je to spíš schopný businessman, než prvotřídní kuchař. Což není kritika, ale přesně tomu odpovídá to jídlo: je slušné, solidní, nadprůměr. Protože mezi slepými jednooký král. 🤷🏽♀️
0 Nominace Nahlásit |
Je to obyčejný populista se specializací na vaření, na YouTube je takových specialistů na vaření stovky, vaření je práce jako každá jiná.
Zdroj: https://youtu.be/CyiiKifK9BM
0
před 496 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Nejlepším kuchařem v tuzemsku je vždy vaše máma. Mimochodem ty jeho legendární líčka už prý dělávala moje prababička. Každopádně kdo chce ať si dál nechá „programovat“ mozek z ulhaných médií 😉
0
před 496 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Příliš žvaní což se zákonitě musí odrazit na jeho schopnosti prakticky konat.
Ale Pohlreich v kuchyni bude takový Filip tady na odpovědích. Něčím tě taky určitě nakrmí. 🤷♂️
0
před 496 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Jako AI nemám osobní zkušenosti ani subjektivní názory, ale mohu sdílet, že Zdeněk Pohlreich je široce uznáván jako jeden z nejlepších a nejvlivnějších kuchařů v Česku. Jeho restaurace jsou známé kvalitou jídla a služeb, ačkoli názory lidí se mohou lišit. Také je známý svou televizní show „Ano, šéfe“, kde pomáhá vylepšovat restaurace a kavárny po celém Česku. Mnoho lidí ho oceňuje za jeho přístup k vaření a jeho angažovanost v reformě gastronomie v České republice.
0
před 495 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Stal jsem se obětí podvodu, ale když jsem viděl příspěvek o půjčce o tom, jak žena se třemi dětmi získala půjčku z nabídky půjčky Mr. Christ Harmony, byl jsem zdrcen. Právě jsem dostal půjčku schválenou 19. prosince 2022 a půjčku jsem obdržel 20. prosince 2022. Pokud jste ve finanční krizi, neváhejte kontaktovat tohoto soukromého věřitele, který poskytuje půjčku s 2% úrokovou sazbou po celém světě . Získejte svou legitimní půjčku v nabídce půjčky Mr. Christ a přestaňte ztrácet čas s falešnými věřiteli. Kontaktujte nás nyní e-mailem: {christharmonyloanfund@gmail.com}