Dobrý den, mám dotaz ohledně toho zda-li jsem povinen převzít zboží objednané z e-shopu když se doba dodání spozdí? Bylo uváděno 6 pracovních dní a 10 je pryč a nic. Nemám již o toto zboží zájem a prodejce chce at jej převezmu. Je na to nějaký zákon? Děkuji R.C.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 0 před 4705 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Pokud při objednávce nebyl uzavřen nějaký dodatek ve formě smlouvy,
můžete zboží odmítnout. Kupní smlouva vzniká až v okamžiku kdy zboží
zaplatíte. Pokud jste ho již zaplatila kupní smlouva sice vznikla, ale zase
máte právo do 10 dnů od smlouvy odstoupit bez udání důvodu. Platí pro
zboží kupované na internetu.
Doplňuji:
Nemá smysl zde slovíčkařit. Zde je zákon:
http://www.klapo-ostrava.cz/cs/znate-sve-prava-vite-kdy-a-jak-vratit-zbozi-zakoupene-v-e-shopu.html
Upravil/a: mosoj
2Kdo udělil odpovědi palec? hanny 2, SellLolAcc
před 4705 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
To není tak jednoduché.Objednávka,i po internetu,je stejně závazná,jako psaná.Takže jste zboží povinen převzít.Jiná otázka je,jak byla formulována lhůta dodání.Je rozdíl jestli bylo napsáno,>zboží dodáváme do 6 pracovních dnů<,nebo,>zboží dodáme do 6 pracovních dnů<,ap. V prvním případě nemusí být dodržena lhůta 6 dnů,v druhém ano.Můj názor je,že zboží byste měl převzít,protože smluvní vztah mezi Vámi a prodejcem vznikl už v okamžiku přijetí vaší objednávky prodejcem. Když zboží nepřevezmete,může prodejce požadovat,minimálně náklady na přepravu + ostatní vzniklé „škody“. Každopádně,bych si pořádně pročetl dodací podmínky,práva a povinnosti obou stran.
1Kdo udělil odpovědi palec? Michal Kole
před 4705 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Mosoji, 14 dní je na odstoupení od smlouvy uzavřené po netu. Pokud na to prodejce neupozorní lhůta je až měsíc (30 dní)
0
před 4705 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvek