dobrý den, ctěla by jsem se zeptat jestli mohu jít marodit ze zánětem močových cest,a chřipkou a mít to jako pracovní ůraz? Dělám totiž v ochdodě s oblečenik kde majitel krámu nezajistil opravu komínu a tak se zde netopí a tím pádem je tu méně jak 12°C. Je tedy možné za takovýchto podmínek požadovat plnou náhradu mzdy a a ušlí zisk??
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? Deli, Redog před 4768 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
To není pracovní úraz-to je nachlazení – po dobu opravy je nutné se dobře obléci. To prodáváte ve sklepě, že je tam 12 st??????
Je pravda, že mohl, po dobu opravy obchod uzavřít, ale on by přišel o kšeft, že jo, na to oni neberou ohled. Mám pocit, že těžko vymůžete plnou náhradu. Pokud budete marodit tak dostanete zaplacenou marodní.
0 Nominace Nahlásit |
To je skoro 100% jisté, že podobné onemocnění nelze považovat za pracovní úraz. Jsou povolání, kde prostě vyšší teplota být na pracovišti nemůže a je na zaměstnanci, aby vhodným oblečením nachlazení předešel. V obchodě třeba řezníci a jinak úplně všichni, kteří pracují venku. Je mi Vás líto, ale budete se s tím muset smířit. Možná majitel nabídne nějakou kompenzaci, třeba příspěvek na oblečení.
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 3375 | |
annas | 2020 | |
marci1 | 2004 | |
Kepler | 1901 | |
mosoj | 1775 | |
da ny | 1308 | |
zjentek | 1186 | |
hanulka11 | 1028 | |
quentos | 950 | |
elkon | 936 |