Avatar uživatele
ptáč

Před léty, byla domácí ořechovka nazvaná jako jodová bomba. Dnes už neplatí?

Dnes se lze dočíst, že ořechovka je sražena na úroveň aperitivu, už není zdrojem jodu. Možná co se dočtu, je možné koupit.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 3424 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
da ny

Ořechovka zřejmě nikdy nemohla být zdrojem jodu!!! ;)
Troufám si říci, že maximálně v domácí griotce :D (kolem stopek třešní a višní je jod, lépe konzumovat přímo ovoce případně kompoty).

http://www.slu­necnice-cb.cz/slunecnice-cb/7-O-LECIVYCH-POTRAVINACH/79-VLASSKE-ORECHY
Vlašské ořechy
Obsahují zejména velice zdravou omega-3-mastnou kyselinu, která pozitivně působí proti riziku aterosklerózy a jiných kardiovaskulárních chorob a podporuje u dětí rozvoj mozku. Vlašské ořechy jsou energeticky bohatým zdrojem. Obsahují také vitaminy E, B1 či B6. Jsou ideální pokud bojujete se špatným cholesterolem a zároveň zabraňují výkyvům hladiny cukru v krvi.
http://hobby.id­nes.cz/domaci-orechovy-liker-0uk-/hobby-domov.aspx?c=A130912­_183145_hobby-domov_mce

Jod:
Pro doplnění z ryb byste musel jíst metráky…
Nejvhodněji se doplńuje kůží (koupel ve vaně v Prešovské soli)
a potravinovými doplňky např.: http://www.le­karna.cz/jodi­kal-tbl-80x100rg-jod/
Info: http://www.bel­tina.cz/mineral/jod/

0 Nominace Nahlásit

Otázka nemá žádné další odpovědi.



Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek
Zajímavé otázky v kategorii Finance a podnikání