Dnes se lze dočíst, že ořechovka je sražena na úroveň aperitivu, už není zdrojem jodu. Možná co se dočtu, je možné koupit.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 0 před 3424 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Ořechovka zřejmě nikdy nemohla být zdrojem jodu!!! ;)
Troufám si říci, že maximálně v domácí griotce :D (kolem stopek
třešní a višní je jod, lépe konzumovat přímo ovoce případně
kompoty).
http://www.slunecnice-cb.cz/slunecnice-cb/7-O-LECIVYCH-POTRAVINACH/79-VLASSKE-ORECHY
Vlašské ořechy
Obsahují zejména velice zdravou omega-3-mastnou kyselinu, která pozitivně
působí proti riziku aterosklerózy a jiných kardiovaskulárních chorob a
podporuje u dětí rozvoj mozku. Vlašské ořechy jsou energeticky bohatým
zdrojem. Obsahují také vitaminy E, B1 či B6. Jsou ideální pokud bojujete se
špatným cholesterolem a zároveň zabraňují výkyvům hladiny cukru
v krvi.
http://hobby.idnes.cz/domaci-orechovy-liker-0uk-/hobby-domov.aspx?c=A130912_183145_hobby-domov_mce
Jod:
Pro doplnění z ryb byste musel jíst metráky…
Nejvhodněji se doplńuje kůží (koupel ve vaně v Prešovské soli)
a potravinovými doplňky např.: http://www.lekarna.cz/jodikal-tbl-80x100rg-jod/
Info: http://www.beltina.cz/mineral/jod/
0 Nominace Nahlásit |
Otázka nemá žádné další odpovědi.
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvek