Dobrý den, chtěl jsem se zeptat, dostal jsem předvolání k soudu jako svědek. Na Silvestra minulý rok napadli mého kamaráda kluci, které znám, ale už je to docela dlouho a skoro nic si nepamatuje, ale na výslechu jsem řekl vše, co vím, no a teď mi vyhrožují a nechci svědčit, ale už jsem dostal pozvánku od soudu, co mám dělat? Děkuji za odpověď.
Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? johana 56, Kulpix před 2945 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Pokud ti někdo vyhrožuje, je to trestný čin, oznam to na policii, kdo ti vyhrožuje a čím (trestný čin nebezpečné vyhrožování). K soudu jít musíš. Jediná možnost omluvy je tvůj zdravotní stav nebo tvoje smrt (úmrtí). Soud tě může nechat předvést, pak z toho mohou být docela vysoké pokuty, v krajním případě i jiné postihy.
0 Nominace Nahlásit |
Právo odepřít výpověď a další práva svědka v trestním řízení…
Zdroj: http://www.pravnilinka.cz/pravo-odeprit-vypoved-a-dalsi-prava-svedka-v-trestnim-rizeni
0 Nominace Nahlásit |
Dobrý den, nikdo Vám NEMŮŽE vyhrožovat. Obraťte se na Vašeho právního zástupce, který situaci posoudí a dá Vám reálné rady. Na místě bude také kontaktovat policii. Myslím si, že byste se měl k soudu dostavit (pokud jste byl předvolaný). Svědek má povinnost se především k soudu dostavit a vypovídat. Podrobnější odpověď snad poskytnou povolanější. Hezký den.
Upravil/a: quentos
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvek