Před dvěma a pul roky jsem přerušil na 2 roky živnost (na dýl to tehdy nešlo). Pak jsem nepodnikal, byl na pracáku a zaměstnanej. Pak jsem si vzpomněl a zjistil, že už pul roku mam živnost obnovenou, aniž bych cokoli v tomto oboru udělal. Na živnostenským úřadě jsem živnost opět přerušil, ale řekli mi, že se budu muset vypořádat s finančákem sociálkou a zdravotní pojišťovnou. Jak mám prosím Dále postupovat? Lze to nějak anulovat?
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 0 před 5390 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
anulovat se to myslím nedá.budete muset zaplatit zdravotní a socialní za toho půl roku.skuste na pojištovně jim říci že jste svou živnost nevykonával jestli se dá třeba nějaké čestné prohlášení napsat o tom že jste ju nevykonával.pokud jste byl v té době toho půl roku zaměstnán stačí doložit že jste dělal v tom období a byl zaměstnancem firmy.
0 Nominace Nahlásit |
Otázka nemá žádné další odpovědi.
Bohužel, toto je nevýhoda přerušení živnosti. Člověk si to musí prostě hlídat. Na druhou stranu pořád je to celkem jednoduchý proces. Mě nedávno potkala likvidace s.r.o. a tam je to trochu komplikovanější. V mém případě to nakonec dopadlo tak, že jsem to musela svěřit do rukou https://www.konecpodnikani.cz To bylo pro mě to nejjednodušší řešení.