Je úplně jedno s jakým fotoaparátem začíná. Pokud ho to ale chytne stejně u zrcadlovky skončí.
Zrcadlovka je výhodnější než kompakt protože má větší čip , je tedy vhodná pro focení za špatných světelných podmínek, má hledáček !!! a malou hloubku ostrosti. Také rychlost a spolehlivost ostření byly až dosud rychlejší a spolehlivější. Zrcadlovky většinou zaostřují na principu fázového posuvu, nikoliv na principu kontrastu. Blíží se jim kompakty s výměnným objektivem, bohužel většina z nich nemá hledáček.
Z kompaktů od Nikonu je nejlepší řada P 7000 a potom Nikon Coolpix A, ale ten se tak trochu z řady kompaktů vymyká.
0 Nominace Nahlásit |
že má rád staré časy a že s tím naučí fotit lépe, než se čtyřmi kompakty…
4Kdo udělil odpovědi palec? annas, rigormortis, jjj123456789, Agneta
před 3680 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
S takovým velkým a těžkým krámem bych se netahala:DDD
Zrcadlovky měly své výhody jen v analogické fotografii, dnes se to
vyrábí pro přihlouplíky, kteří si myslí, že mají něco
lepšího:DDD
Už bych jí dávno měla – bez starosti tazateli…(mám 4 kompakty, jeden
z nich minispeciál od Nikona)►:DDD
Doplňuji:
Já sázím úspěšně na mini :D
A dělám s tím super práci, hlavně v noci…:DDD
Upravil/a: Agneta
3Kdo udělil odpovědi palec? Funna, annas, jjj123456789
před 3680 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Pokud má talent nebo alespoň chuť, tak proč ne? Kompakty jsou fajn na momentky, ale na trochu zábavnější focení prostě zrcadlovku potřebuješ.
0 Nominace Nahlásit |
Pokud dovede využít výhod zrcadlovky a zároveň mu nevadí její nevýhody, tak mi to divné nepřijde.
0 Nominace Nahlásit |
mosoj >>> dalo by se tedy říct, že hlavní rozdíl bude v té malé hloubce ostrosti – asi u teleobjektivu? Tak to věřím, že tam může začínat umělecké fotografování, když jsou tyto možnosti… já jsem teda s kompakty spokojená – nenasazujte mi tady brouka do hlavy:DDD
…a chtěla bych se omluvit za střední část mojí odpovědi…:DDD