Chtěla bych se zeptat,zda televize značky LG přijímají digitální
vysílání DVB-T2. Tenhle týden totiž v televizi říkali,že kanál ČT
Déčko a ČT Art přecházejí na digitální vysílání. Tak bych chtěla
vědět,zda se mě bude změna týkat,když mám televizi LG,která je
digitální a normální anténu.
Děkuji za odpovědi.
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? marci1 před 2417 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Tvůj dotaz je značně nedostatečný. Přirovnal bych ho k dotazu typu: Můžu do automobilu značky Hyundai tankovat benzín?
Tak jako automobilů Hyundai je celá řada a některé jezdí na benzín a jiné ne (jezdí třeba na naftu), tak taky televizí značky LG (které jsou už dnes asi všechny digitální a na normální anténu) je přehršel a některé DVB-T2 určitě umí. K tomu ale musíš říct, jaký model té televize LG to je.
0 Nominace Nahlásit |
Jaké přístroje těmto požadavkům odpovídají, můžete najít na
stránkách ČRa: http://www.dvbt2overeno.cz/
Obvykle ale platí, že pokud najdete na své televizi štítek s označením
DVB-T2/HEVC, pak byste měli být schopni přijímat vysílání v novém
standardu.
http://www.ceskatelevize 🙂
0 Nominace Nahlásit |
Napiš přesný typ televizoru a já ti to najdu. Jinak vysílání ve staré
normě ještě tuším 2 roky pojede souběžně s DVBT-2. Jestli je to ale
starší typ, tak pravděpodobně na novou normu nepojede a nejpozději za dva
roky budeš muset přikoupit set top box.
.................
Tak jo, po dodání typového označení jsem zjistil, že tento přístroj
normu DVBT-2 nepodporuje! http://www.lg.com/cz/televizory/lg-50PA6500-plazmove-tv
Upravil/a: Kepler
2Kdo udělil odpovědi palec? Lamalam, Jiří Bohumil
před 2417 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Upřesni typ přijímače! V opačném případě se jedná o dotaz na h…
1Kdo udělil odpovědi palec? Jiří Bohumil
před 2417 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Televize LG vyrobené před rokem 2014 v dnešní době schválený nový typ vysílání nepodporují, byť prodejce/výrobce tehdy uváděl něco jiného. Bohužel se v DVB-T2 změnil komprimační kodek z h264 na h265 (h245 je patrně nesmysl co druzí někde bezmyšlenkovitě opsali) kdy bez aktualizace firmware (i s ohledem na hardwarovou výkonnost starší TV) nebude možno nový svazek správně dekódovat. A navíc výrobci raději vyrábí a prodávají nové výrobky, než aby se postarali o své staré zákazníky…
0 Nominace Nahlásit |
Všechny modely LG televizí, které jsou v prodeji od poloviny minulého
roku jsou povinně vybaveny kodekem HEVC (h245) pro příjem DVB-T2 v České
Republice (Německo pro DVB-T2 používá kodek h264). Krabice je viditelně
označena samolepkou a vystavené přijímače by měly mít také náležité
označení.
Ke starším modelům televizí lze dokoupit set-top box.
Ve vašem případě se jedná o starý model plasmové televize (model PG). Tyto televize sice byly FullHD, ale DVB-T2 neumí přijímat ani zpracovat.
Upravil/a: Roman71
0
před 2416 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Pokud jde o „plazmu“ jak uvádíš v diskuzi, pak určitě DVB-T2 nemá. Pokud ji budeš chtít dále používat i na tuto normu, pak nutno dokoupit settopbox pro DVB-T2 s kodekem HEVC (h245), pro ČR.
0
před 2416 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Tak ještě jednou to sem napíšu,abyste to věděli – moje televize je model LG 50PA6500-ZA. A teď chci vědět,prosím – přijímá tato televite DVB-T2?
Mitzi, máte starý model plazmové televize s uhlopříčkou 50 palců. Doporučuji koupit set-top box. Tento model DVB-T2 neumí přijímat ani zpracovat.
Kodek, ve kterém je u nás zahajováno vysílání DVB-T2 je správně H.265/HEVC – jak zde zatím uvedl jenom kolega ‚autacek‘ -(tak je to uváděno i na všech ODBORNÝCH webech!!)
Kepler: Bohužel nevím,co je to za typ televize. Popíšu ji aspoň jak vypadá. Je černá a má velkou obrazovku. A je to značka LG. To je asi tak všechno,jinak tu mou televizi popsat neumím.
Zezadu je tako stříbrná cedulička, říká se jí typový štítek. Mám dojem, že si z nás děláš legraci.
Myslím,že mám takovou jaká je tady v tom odkazu:
https://audio-video-tv.hyperinzerce.cz/lg/inzerat/10338237-televize-lg-50pv350-nabidka-prostejov/
Z toho se nic poznat nedá, ani jsi neodpověděla jak je TV stará. Ale jestli má takový silnější rámeček, tak už jde o starší typ a na nové normě nepojede. Jinak platí to, co jsem psal v odpovědi.
Kepler: Tak jsem se na tu mou TV podívala a je to model LG 50PA6500-ZA.
Mitzi, máte starý model plazmové televize s uhlopříčkou 50 palců. Doporučuji koupit set-top box. Tento model DVB-T2 přijímat ani zpracovat neumí.