Dobrý den, píšu vám, protože mi už asi 14 hodin nefunguje internet a já už fakt nevím co s tím je. Zkoušel jsem restartovat jak router, tak anténu. Připojení přes ethernet kabel také nefunguje. DNS server taky nefunguje, ale na svůj router se pingnu a když jsem zkoušel dát tracert tak se mi to zastaví u prvního kroku a napíše dst net unreachable. Když se chci připojit k síti, tak to chce po mně nějaký klíč, načež zadám heslo své sítě a napíše mně to „k této síti se nedá připojit“. Providerovi jsem už volal a ten mi řekl, že nevidí náš přijímač připojený, přitom jsem anténu normálně zapojil a bliká zeleně… Rád bych se dozvěděl kde je ten problém a rád bych to vyřešil co nejdříve. Předem děkuji za odpovědi
Zajímavá 0 před 2557 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Já bych zkusila kontaktovat poskytovatele připojení.
2Kdo udělil odpovědi palec? Mc Merkurion, Kepler
před 2557 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
No tady to vidím, že restart routeru nestačí, musíš ho resetovat. (obvykle malý utopený čuflík, který se mačká sirkou, párátkem apod.) Otázka je, zda-li si už „náhodou“ místo restartu neresetoval a router nepotřebuje donastavit. (např. u ADSL/VDSL O2 to není třeba, router si jednak něco pamatuje a o zbytek si zavolá a sosne základní nastavení sám ), ovšem to nemusí platit u jiných providerů.
Jinak zkus nastavit adresu DNS serveru ručně (třeba gůgláckej má IP 8.8.8.8) nebo jiný jaký chceš a co to udělá. To že bliká symbol antény na většině routerů znamená, že jede lokální wifina (k ničemu, pokud nejsi připojený, router jen switchuje), tebe by mělo zajímat zda svítí (správnou barvou) WAN (často bývá u toho symbol zeměkoule).
0 Nominace Nahlásit |
Podle mého názoru bych informoval poskytovatele připojení k internetu, ten vám už pořadí jak na to 🙂
0
před 2553 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekBedy | 1528 | |
Michal Kole | 1199 | |
led | 1156 | |
Hlada | 1131 | |
mosoj | 1124 | |
gecco | 904 | |
www | 828 | |