Jako platit celou cenu jen proto, abych si řekl o poloviční porci mi teda
nepříjde zrovna taktické a abych si dal jen salát, tak to mě nezaplní na
dlouho. Deserty k obědu tak ne. Tekutého chleba se taky nedá najíst.
Jasně nejlepší je si sám uvařit, ale né vždy to třeba jde. Takže proč
jsou tak velké porce? Často mi něco zbyde na talíři, takže nevím proč
platit plnou cenu. Směřujeme k obžérství a přejídání se už je zase
normální?
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? annas před 1968 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Protože i u normální porce si spousta lidí bude stěžovat, že byli ošizeni, že se nenajedli. Zatímco když si někdo stěžuje že je přejedenej, je to pro restauraci reklama. Taky by mi v mnoha případech vyhovovalo, kdybych si mohl říct kolik chci a příp. i podle toho zaplatil…
0 Nominace Nahlásit |
Nechodím pravidelně do restaurace. . Ale pokud si vyberu menu, polévku ochutnám jen symbolicky, nebo si ji neberu. Záleží na tom, jak je hustá. a jaké je další jídlo.
Mohu říct, že zpravidla mám tak akorát, vybírám si „lehčí“ dietnější jídla. Někdy se rozhoduji mezi 2 restauracemi, když jsou blízko a mohu si přečíst vyvěšený jídelní lístek.
Pokud si vyberu z minutek, tak často jen maso se zeleninou. Nemohu říct, že se přejídám.
Ale nezapíjím pivem, zpravidla si dávám čaj. Nemám ráda studené pití na teplé jídlo..
Záleží na tom, jaký kdo je jedlík. Někdo má málo,. jiný akorát, třetí hodně. Ale myslím si, že norma je stejná . Váha masa se l liší – v menu je zprravidla menší než v minutkách.
Upravil/a: annas
0 Nominace Nahlásit |
Je to jednoduché
Ak by dávali len malé porcie, asi by stratili návštevnosť a hlavne zisk.
Ale…
Nikto vás nenúti si objednať plnú porciu, ak sa vám zdá veľká. Môžte
si nechať priniesť „detskú“ porciu a zaplatiť za ňu. Nechoďte do
reštaurácií, kde „detské“ porcie nerobia.
0 Nominace Nahlásit |
Restauratéři se snaží vyhnout tomu, aby se host snad dostatečně nenajedl, prostě radši počítají s většími jedlíky. Taky to pro restauraci vypadá lépe, když servírují větší porce. Pro přípravu menší porce je potřeba téměř stejné práce jaku u té velké, tak proč ne?
0 Nominace Nahlásit |
Cílem je spokojený zákazník. A protože tím zákazníkem může být člověk fyzicky pracující s větší potřebou jídla, jsou tomu porce přizpůsobeny. Ano, tím dochází k plýtvání, ale restaurace dost dobře nemůže dělat různé velikosti porcí. Některé spíše bufety ale fungují tak, že si jídlo zákazník sám nabere, zváží a podle váhy zaplatí, to by vám asi vyhovovalo nejlépe.
0 Nominace Nahlásit |
Tak mi to plať, já tu porci klidně sním. A neřekl bych, že jsou nějaké velké. Ale kvůli ceně nechodím do restaurací.
0 Nominace Nahlásit |
Myslím, že není možné takto paušalizovat a ve většině restaurací
dávají naproto přiměřené porce. A je jen na zákazníkovi, jestli si
kromě hlavního jídla dá ještě předkrm či polévku a desert. Je to
stejné jako třeba v pizzeriích: znám lidi, co se celou pizzou úplně
nenají a jiné, kteří si dávají pizzu s někým napůl nebo si berou
zbytek sebou, ale většina lidé celou pizzu sní.
A také platí, že čím luxusnější restaurace, tím menší porce. Takže
obrovské porce mají tak max. levné čínské vývařovny.
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1709 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 575 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |